Opinia Timisoarei

Subprefectul de Timis, Sorin Ionescu, pleaca din functie si se intoarce la catedra. Va candida la alegerile locale

TIMISOARA. Subprefectul judetului Timis, Sorin Ionescu, a solicitat revocarea din functie pe motiv ca nu poate fi organizator de alegeri si candidat in acelasi timp. Ionescu anunta, totodata, ca se va intoarce la meseria sa de baza, cea de profesor.

”Nu poți fi în același timp și candidat și organizator al alegerilor!
Am înaintat Guvernului României cererea mea de revocare din funcția de subprefect al județului Timiș. Astfel, renunț la acest statut pentru a reveni la ceea ce sunt eu la bază, PROFESOR”, a scris Ionescu pe Facebook.

Sorin Ionescu mai anunta ca urmeaza sa candideze la o pozitie de consilier local al Timisoarei, fiind primul pe lista propusa de PSD.

”Lucrurile învățate în acești ani mă determină astăzi să accept o nouă provocare. Am acceptat cu responsabilitate să deschid lista de CONSILIERI LOCALI a PSD Timișoara, convins fiind că experiența acumulată mă va ajuta să îmi aduc aportul în dezvoltarea municipiului TIMIȘOARA. Îmi doresc ca orașul nostru să redevină un oraș curat, un oraș al luminii și al florilor, așa cum l-au văzut fondatorii săi.
Unii îmi spun că aș fi putut să mai stau pe funcția de subprefect. Eu zic, NU! Nu poți fi în același timp și candidat și organizator al alegerilor. Nu poți fi implicat în dispute electorale ca factor de ehilibru între părți”, a mai afirmat Ionescu.

PSD si PNL vor avea liste comune la Consiliul Judetean Timis si la Consiliul Local Timisoara, insa ponderea pe liste nu a fost inca stabilita. Cele doua partide participa la alegerile locale din 9 iunie, in alianta, in Timisoara si la conducerea CJ Timis, avand candidati comuni pentru Primaria Timisoara si Consiliul Judetean.

Exit mobile version