Opinia Timisoarei

Sunt peste tot. Sute de cersetori, unii cu copii in brate, ridicati de pe strazi la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Stau in parcari, in piete, la colt de strada sau in zona marilor supermarketuri si incearca prin diferite metode sa starneasca mila timisorenilor.

CITESTE SI: Scos din masina, pus pe jos si incatusat de politisti la Timisoara. Ce facuse un sofer de 20 de ani cu cateva minute inainte. Video 

Unii au diferite forme de handicap, altii au rani la maini sau picioare, insa printre ei sunt si tineri care sunt apti de munca, dar prefera sa ceara bani pe strada decat sa lucrez.

Numai in luna august, politistii locali au ridicat de pe strazi 274 de cersetori, unii dintre ei fiind gasiti dormind pe strazi sau bauti bine.

Agentii au gasit si o mama cu 4 copilasi care cersea in zona centrala. Cei patru micuti au ajuns la Directia Generala de Asistenta Socială pentru Protectia Copilului Timis, in timp ce cazul a fost transmis si politistilor de la IPJ Timis, care vor continua cercetarile. Parintii risca si o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni, la doi ani.

Politia Locala Timisoara atrage din nou atentia cetatenilor sa nu le mai dea bani cersetorilor, multi dintre acestia desi sunt apti de munca, prefera sa apeleze la tot felul de tertipuri pentru a obtine bani mai usor, profitand de naivitatea oamenilor care muncesc. Actiunile pentru descurajarea celor care practica cersetoria vor continua si in perioada urmatoare. Cei care observa astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Politiei Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca politistii locali sa se deplaseze si sa ii preia pentru a-i duce la centre„, au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version