O mancare usoara, gustoasa si foarte aratoasa se numara printre cele mai apreciate care se fac in gospodariile Banatului.
Nu e greu de preparat, iar secretul consta in felul in care se pregateste.
Vorbim de supa crema de rosii, cu sau fara smantana, daca suntem in post.
Iata reteta pentru 4 portii, timp de preparare: 30 minute
Ingrediente
1 ceapa mare
2 linguri de ulei
2 linguri de faina alba
8 rosii mari
2 linguri de pasta de rosii
sare, piper
1/2 de lingura de miere
1 dl de smantana
busuioc proaspat
Se toaca ceapa si se distribuie in ulei, dupa care se adauga faina. Se toarna supa de legume (sau apa si cubul de concentrat). Se curata si se toaca rosiile si se adauga in supa impreuna cu pasta de rosii. Totul se fierbe sub capac 10-15 minute. Se adauga smantana (daca nu este post). Se pune sare, piper, miere si busuioc proaspat.