Numai ca rezultatul acestui proces nu este neaparat pe placul consumatorilor. Legumele ajunse astfel la maturitate nu mai au niciun gust iar textura lor este una ca de…cauciuc.
Mai rau este nici in piete nu exista garantia ca marfa este de mai buna calitate dat fiind ca provenienta ei poate fi aceeasi cu cea din supermarket si ca, de multe ori, micii agricultorii au adoptat aceleasi metode.
Astfel, nu se pot identifica fructele si legumele „injectate” doar cautand eventuale pete pe coaja sau verificand daca au codita verde, scrie evz.ro. „Rosia verde este pusa la frig chiar si trei luni, i se da un gaz de coacere si codita ramane verde si pare sanatoasa. insa, rosia fortata la coacere nu are gust si aroma si este tare”, explica Simion Bob, presedintele Cooperativei Agricole Somesul Mic.
Nici forma legumelor si a fructelor nu ofera indicii clare cu privire la continutul de chimicale. Spre exemplu, rosiile cu tugui au fost infierate in ultima vreme pe motiv ca acea excrescenta ar fi rezultatul folosirii unor stimulatori de crestere. Acestia sunt utilizati in sere si solarii, unde nu ajung albinele ca sa faca polenizarea. Astfel, in cazul rosiilor timpurii cu tugui este posibil sa se fi utilizat stimulatori. insa, exista si soiuri timpurii cu aceasta forma, cum este cel bulgaresc Prekos.
Mai multe detalii pe evz.ro