TIMISOARA. Soferii care vineri dimineata au vrut sa ajunga din partea de sud in cea de nord, sau invers, a orasului au avut parte de o mare surpriza.
Primarul Nicolae Robu a deschis vineri dimineata traficul prin pasajul Popa Sapca. Deocamdata, se va circula doar pe mai putine benzi prin pasajul propriu zis, asa cum se intampla si la pasajul Jiul. Atat dinspre Punctele Cardinale, cat si dinspre Mall, se va circula insa pe 4 benzi pana la intrarea sau iesirea din pasaj. Motivul acestei gatuiri a fost explicat de primarul Nicolae Robu.
„Dam drumul la circulatie pe Popa Sapca. Nu e gata, dar primul strat de asfalt este turant, si prin urmare ceea ce a mai ramas de facut este sa se realizeze zidurile laterale si asta nu incurca circulatia pe 2 benzi. De fapt, noi vom da in functiune 4 benzi, la ambele capete, si dinspre Punctele Cardinale, si dinspre noul sens giratoriu din zona Praktiker, dar in apropierea pasajului se va produce o ingustare la 2 benzi, ca sa se poata lucra la zidurile laterale. E o mare surpriza, si una frumoasa pentru timisoreni. E un santier greu, mare, si pe tot parcursul cat s-a blocat total circulatia in zona ne-a fost greu. S-a incarcat sensul giratoriu de la Marasti, dar si mai greu a fost ca in aceeasi perioada era inchis si pasajul Jiul si de acolo masinile au ajuns tot in sensul giratoriu de la Marasti. Acum, la Jiul se circula pe 2 benzi, cate una pe sens, aici vom da drumul la intrare la 2 benzi pe sens in fiecare sens de deplasare, dar in zona pasajului, pe fiecare sens, o banda va disparea pe parcursul lucrarilor care au mai ramas de facut„, a declarat primarul Nicolae Robu pentru Orasul Timisoara.
Pasajul Popa Sapca a fost largit la 23 de metri si are o inaltime de 4,65 m. Strada Popa Sapca are 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens, insumeaza 14 metri latime, de la Punctele Cardinale si pana la cimitirul Eroilor.
Lucrarile sunt executate de firma Sylc Con, care a castigat licitatia, si costa 23.999.000 lei, la care se adauga TVA, adica 5,3 milioane de euro. Potrivit contractului, constructorul trebuie sa termine lucrarea intr-un an si jumatate din momentul deschiderii santierului.
sursa video: Orasul Timisoara