Opinia Timisoarei

Sute de biciclisti au mers in Serbia in primul weekend din acest an in care s-a deschis punctul provizoriu de trecere frontiera pe pista ce leaga Timisoara de Zrenjanin

TIMISOARA. Sute de oameni au iesit din case pentru o plimbare pe doua roti pana in Serbia, dupa ce a fost deschis, pentru prima data in acest an, un punct de trecere a frontierei spre tara vecina pe pista de biciclete ce leaga cele doua tari.

CITESTE SI: Unul cu 215 km/h, iar altul cu 202 km/h ‘zburau’ pe Autostrada Vestului doi soferi din Timisoara

Aproape 300 de biciclisti au profitat si de vremea frumoasa si au mers sambata si duminica de la Timisoara pana la Zrenjanin, pentru o pedalare in aer liber si o vizita in Serbia.

Un punct de trecere a frontierei a fost deschis provizoriu in apropiere de Otelec intre orele 8.00 si 20.00, unde au fost verificate documentele celor plecati in pedalare pe cea mai lunga pista de biciclete din tara

Faptul ca atatea persoane au raspuns apelului nostru de a petrece timp liber in natura, pe bicicleta, demonstreaza ca exista interes pentru un stil de viata sanatos si dorinta de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestui punct de frontiera este mai mult decat binevenita si in contextul evenimentelor culturale care se vor desfasura cu ocazia Programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii”, a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Biciclistii vor putea sa mearga in Serbia, pe pista amenajata inca din 2015 pe malul Begai, pana in aceasta toamna, in cate un weekend sau doua pe luna, cand punctul provizoriu de trecere a frontierei va fi deschis. Iata programul stabilit:
29 – 30 aprilie
27 – 28 mai
03 – 04 iunie
24 – 25 iunie
29 – 30 iulie
26 – 27 august
23 – 24 septembrie
28 – 29 octombrie

Va reamintim, pista de biciclete care pleaca de la Timisoara si merge pe malul canalului Bega si asigura legatura cu Serbia este cea mai lunga din Romania.

In septembrie anul trecut, peste 1000 de oameni au mers pe aceasta ruta, pe doua roti, pana in tara vecina, in cadrul primului eveniment care a facut posibila deschiderea temporara a punctului de trecere frontiera.

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul Romaniei si parcurge traseul de la Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, spre Sanmihaiu Roman, si pana la granita cu Serbia. In continuare, pista isi urmeaza drumul inca 43 de kilometri, pe teritoriul tarii vecine, pana la Zrenjanin.

Pista de biciclete ce leaga Timisoara de frontiera a fost inaugurata in anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. In cadrul proiectului, au mai fost cumparate si 30 de biciclete.

Exit mobile version