UPDATE: Desi se anunta a fi un eveniment iesit din comun pentru Timisoara, festivalul Savoart nu se mai desfasoara anul acesta. Cea de-a doua editie a festivalului a fost amanata din lipsa de fonduri.
„Sarbatoarea Bunului Gust este un eveniment amplu, cu un program cultural-artistic de inalta tinuta, cu numerosi artisti si momente deosebite. In conditiile actuale, din motive financiare si datorita faptului ca nu dorim sa coboram standardul manifestarii in detrimentul publicului sau al artistilor, preferam sa amanam cea de-a doua editie. Regretam ca am fost constransi de imprejurari si nevoiti sa luam aceasta suparatoare decizie, ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate si va multumim anticipat pentru intelegere”, a anuntat AutoMedia, organizatorul Savoart.
Potrivit organizatorilor, returnarea banilor aferenti biletelor vandute se va face la punctele de vanzare de la care acestea s-au achizitionat, pe baza biletelor in original sau conform politicii firmei emitente de bilete.
____________________
TIMISOARA. Trei zile speciale pentru iubitorii de rafinament si eleganta. Pe acorduri de muzica live, timisorenii sunt invitati la Sarbatoarea Bunului gust, unde se vor putea delecta cu degustari de vinuri nobile, sampanie si coniacuri fine sau de delicatese culinare.
Savoart imbina ideea de expozitie, degustari de bauturi fine si delicatese cu manifestari cultuale si artistice. Pe o scena special amenajata in clubul No Name vor urca artisti romanesti de renume, printre care formatia Taxi, Horatiu Malaele, Mihai Margineanu, Ducu Bertzi, Grigore Lese, Maria Raducanu, Mircea Vintila si Calin Barcean. Atmosfera va fi intretinuta si de trupele Electric Fence si Trei Parale, dar si de solisti ai Operei Nationale Romane, Ovidiu Mihailescu, Adi Bezna, Catalin Ungureanu si poetul Andrei Maftei.
„Aceasta editie a Savoart vine cu lectii de la cunoscatori – scoala de vinuri, ateliere de gastro-fotografie, concursuri foto cu premii, prezentare de film urmata de discutii – toate pentru o scoala superioara a vietii. Ne vom imprieteni cu cele mai bune vinuri autohtone, ne vom lega sufletele prin acorduri muzicale, ne vom inalta gandurile prin lectura – totul intr-un cadru viu si plin de relaxare”, transmit organizatorii.
Pe toata durata sarbatorii va avea loc si un atelier de foto shooting, Photo Gourmet, cu Razvan Voiculescu. Maestrul culinar este Daniela Graura. Publicul va fi initiat in tainele vinului de catre somelieri care vor organiza degustari colective si Scoala Vinului. In acelasi timp, participantii vor putea degusta si cumpara din produsele expuse.
Anul acesta, Savoart se desfasoara in perioada 15 – 17 iunie, la No Name, atat in interior, cat si in exterior. Intrarea costa 35 de lei pe zi pentru adulti si 25 de lei pe zi pentru elevi si studenti. Un abonament pe 2 zile este de 60 de lei pentru adulti si 40 de lei pentru elevi si studenti, iar un abonament pe toate cele 3 zile este 80 de lei pentru adulti si 55 de lei pentru elevi si studenti. Biletele se gasesc la clubul No Name, dar pot fi achizitonate si de la cafeneaua Komodo din Piata Unirii.
Program de desfasurare:
Vineri, 15 iunie:
DESCHIDEREA OFICIALA – 18:00
Horatiu Malaele – 19:00
Mircea Vintila si Calin Barcean – 21:00
Mihai Margineanu – 23:30
Sambata, 16 iunie:
Proiectie film „O mama din imparatia umbrelor” – urmata de discutii – 15:00
Adi Bezna, Calin Ungureanu si poetul Andrei Maftei – 17:00
Trei Parale – 19:00
Grigore Lese si artistul iranian Amir Heidarkhodaee – Muzici Stravechi. Interferente romano-persane – 21:00
Taxi – 23:30
Electric Fence – 01:30
Duminica, 17 iunie:
Ovidiu Mihailescu – 15:00
Opera – 17:30
Ducu Bertzi – 20:00
Maria Raducanu – 22:30