Hipertensiunea arteriala este o „boala tacuta”, fara simptome specifice. Doar cresterile bruste si importante ale tensiunii arteriale (salturile hipertensive) se pot manifesta prin cefalee, ameteli, zgomote in urechi (acufene) sau tulburari de vedere – „muste zburatoare” (fosfene) sau greturi.
Importanta diagnosticarii si tratarii hipertensiunii arteriale consta in complicatiile majore ce apar in aceasta boala, afectand inima (cardiopatie ischemica – infarct miocardic, aritmii, insuficienta cardiaca), vasele cerebrale (accidente vasculare), rinichii (nefroangioscleroza cu insuficienta renala cronica).
Putem trata in mod naturist aceasta afectiune, intrucat natura este bogata in alternative sanatoase.
300 g usturoi pisat se amesteca cu 500 ml vodca si se lasa la macerat 14 zile intr-o sticla de culoare inchisa, la intuneric si caldura. Apoi, maceratul se filtreaza printr-un tifon dublu. Se tine intr-un flacon bine astupat si se ia, de trei ori pe zi, cate o lingura inainte de masa.
Timp de 10 zile se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa, dintr-un amestec de 3 lingurite de zahar farin si o lingurita de scortisoara.
Timp de 30 de zile se bea dimineata, pe stomacul gol, o lingurita de scortisoara dizolvata intr-o cana de lapte batut.
Zilnic se bea, cu 15 minute inainte de masa de pranz, cate o jumatate de cana de suc de sfecla.
Se striveste in mojar cimbru proaspat (flori si frunze de pe 2 ramurele) si se amesteca cu 2 linguri de miere. Se ia de trei ori pe zi, la doua ore dupa masa.
Sursa: bzi.ro