Istoria mijloacelor de comunicare din ultimii 12.000 de ani este prezentata timisorenilor timp de trei luni (pana in 31 aprilie), cu ajutorul Institutului Multimedia Romano-Elvetian si a Ambasadei Elvetiei in Romania. Expozitia “De la primele scrieri la multimedia” aduna sute de piese de arta importante, „dotate” cu un cod de bare 2D care descifreaza datele despre ele.
Este nevoie insa de un telefon mobil dotat cu internet, pentru a se descarca o aplicatie numita Bee Tag. Odata instalata aceasta functie, codul de bare si informatiile sunt dezvaluite si prezentate posesorului telefonului, prin accesarea unei pagini web.
Expozitia a fost vernisata in prezenta lui Livio Hürzeler, ambasadorul Elvetiei in Romania. Piesele expuse apartin unora dintre cele mai dintre cele mai reprezentative colectii muzeale din Transilvania si Banat: Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Muzeul National Brukenthal Sibiu, Muzeul Banatului Timisoara, Muzeul de Istorie Sighisoara si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca.
Dupa discursurile oficiale, directorul Muzeului de Arta Timisoara, Marcel Tolcea, i-a invitat pe cei prezenti sa isi utilizeze telefoanele si sa descopere comorile muzeelor din Transilvania si Banat. Expozitia poate fi vizitata virtual pe site-ul www.multimediahistory.org.
Foto: Alex Hreniuc