Opinia Timisoarei

Terminalul Schengen de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara, nominalizat la premiul ‘Cladirea anului 2024’ in cadrul unui prestigios concurs international de arhitectura. Si tu poti vota

TIMISOARA. Noul terminal Schengen al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara este nominalizat la concursul international bienal Future Builders, „Building of the Year, created with ALUPROF Systems”.

CITESTE SI: Gata. A luat sfarsit cosmarul de pe Cosava – Margina. Ce se intampla saptamana viitoare pe acest drum, odata incheiata asfaltarea dupa reparatii? Anuntul ministrului Transporturilor si al DRDP Timisoara

Future Builders reuneste arhitecti, planificatori si experti care dezvolta viziuni inovatoare pentru cladirile si orasele viitorului. Cladirea a fost proiectata de Concrete & design Solutions (CDS).

Dezvoltarea unei infrastructuri moderne si sustenabile este esentiala pentru progresul nostru si pentru a face fata provocarilor viitoare. Prin implicarea noastra, ne angajam sa sustinem aceste obiective globale si sa contribuim cu proiecte care contureaza viitorul urbanistic si arhitectural. In cadrul competitiei, ne mandrim sa prezentam unul dintre proiectele noastre emblematice: Aeroportul International Timisoara, cel mai nou aeroport la standarde Schengen din Romania.

Aceste initiative nu doar ca imbunatatesc infrastructura existenta, dar reflecta angajamentul nostru de a sprijini si dezvolta cladirile viitorului„, au transmis reprezentantii CDS, invitati la Future Builders, noteaza agendaconstructiilor.ro.

Terminalul Schengen de la Timisoara a fost dezvoltat de asocierea Concelex Engineering – Concrete & Design Solutions – Metroul SA, fiind inaugurat la data de 29 martie 2024. Noul terminal are o suprafata construita de 12.000 mp si beneficiaza, printre altele, de 6 filtre de securitate pentru pasageri, 18 ghisee check-in si opt porti de imbarcare.

Pana la data de 16 august 2024 proiectele inscrise in competitie pot fi votate de publicul larg AICI.

In paralel, in perioada iulie – septembrie 2024 juriul, format din arhitecti recunoscuti international, va analiza si dezbate fiecare proiect in parte, rezultatele urmand fi anuntate si premiile decernate pe 16 octombrie 2024, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in Varsovia, in Polonia.

Exit mobile version