Opinia Timisoarei

Teroare in Belgia. Mai multi oameni au murit, dupa ce a avut loc un atac cu grenade in Liege, chiar langa Targul de Craciun

O piata centrala din Liege a devenit camp de lupta si a provocat panica printre locuitori, dupa ce un atacator a tras cu arma si a aruncat mai multe grenade. 4 oameni au murit, inclusiv atacatorul. In plus, zeci de persoane au fost ranite.

75 de oameni au fost raniti chiar in centrul orasului Liege, dupa ce un atacator a tras cu arma si a aruncat  mai multe grenade intr-o piata aglomerata din localitatea belgiana, potrivit Le Soir, care citeaza surse judiciare. Atacatorul se afla printre persoanele decedate.

Cel putin 7 persoane sunt grav ranite. Printre acestea, un baietel in varsta de 18 luni. Presa locala noteaza ca suspectul, Nordine Amrani, s-a sinucis cu o grenada. Procurorul general belgian a insistat ca nu a fost vorba despre un atac terorist.

Atacul au avut loc in Piata Saint-Lambert, principala piata din Liege, in care afla Palatul de Justitie, in apropierea unui targ de Craciun foarte frecventat. Potrivit primelor informatii, Nordine Amrani a tras mai intai cu o arma. Ulterior, el a aruncat mai multe grenade de pe un acoperis. Primele victime au fost doi tineri in varsta de 15, respectiv 17 ani. O femeie in varsta de 65 de ani a murit ulterior, din cauza ranilor suferite.

Presa locala a precizat initial ca mai multi atacatori ar fi fost implicati. Politia a clarificat ulterior ca este vorba doar despre un om.

Nordine Amrani, in varsta de 32 de ani, era cetatean belgian de origine magrebiana si locuia la Liege. El a mai fost condamnat pentru posesie de arme si pentru cultivare de marijuana si inchis pentru 58 de luni.

Exit mobile version