Opinia Timisoarei

“Timisoara are nevoie, in primul rand, de curatenie”. Vezi un interviu cu Gheorghe Noditi, candidatul PDL la Primaria Timisoara

Gheorghe Noditi

Care sunt prioritatile dumneavoastra imediate daca veti fi ales primar al Timisoarei?

Prioritatea imediata dupa castigarea alegerilor este un punct pe care l-am sesizat din discutiile cu cetatenii. Exista cateva disfunctionalitati cu privire la adresabilitatea aparatului administrativ din Primarie. Normal ca aici vor trebui gandite cateva lucruri pentru ca cetateanul sa aiba un acces facil si, in al doilea rand, tot personalul care va deservi aceste servicii sa fie deservite de un personal bine calificat si educat.

O alta prioritate este domeniul sanatatii. S-au facut multe, dar nu suntem acolo unde trebuie pentru un judet de anul 2012 cu tendinte de apropiere de Europa. Putem deja gandi, de acum, niste obiective si posibilitatea lor de finantare.

Primaria Timisoara are in subordine o serie de unitati sanitare care functioneaza in imobile improprii: unele sunt foarte degradate, altele au fost retrocedate fostilor proprietari si se plateste chirie pentru ele. Ce o sa faceti in aceasta privinta?

Eu m-am zbatut pentru Spitalul Judetean sa-l revigorez de jos in sus, suntem undeva spre nivelul trei, chiar daca mai sunt unele etaje care arata bine, nivelul sapte si Chirurgiile, etajul patru, mai e ceva de facut acolo.  Va dati seama acum ca trecand la Primarie o sa trebuiasca sa regandesc reabilitarea acestor institutii pentru ca e pacat de calitatea corpului medical care lucreaza acolo sa nu aiba si conditiile necesare. si pana la urma, cetateanul va avea acces facil.

Maternitatea noua despre care ne vorbeati recent ar putea prinde contur chiar mai curand decat anul viitor?

Speram ca de anul viitor sa inceapa lucrarile la ea. Noi am dori chiar mai repede. Totusi, finantarea este un lucru foarte important. Impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, ne gandim la acest proiect, el a trecut de studiul de prefezabilitate. Acum este in studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Timisoara va avea nevoie de un complex maternal, care sa includa, pe langa obstetrica-ginecologie, si o clinica de pediatrie foarte bine pusa la punct.

De ce anume are nevoie Timisoara ca sa redevina numarul 1?

Timisoara are nevoie, in primul rand, de curatenie. In al doilea rand, are nevoie de o reasezare din punct de vedere arhitectural, sunt anumite lucruri care trebuie schimbate. Suntem inca in situatia in care Timisoara este pe primul loc in tara in privinta poluarii. Trebuie, de asemenea, sa gasim o posibilitate ca sanatatea impreuna cu cercetarea sa dezvolte acest oras, sa creeze locuri de munca cu o slarizare corespunzatoare.

In scurt timp incepe campania electorala. Cum veti transmite mesajul dumneavoastra timisorenilor? Veti merge prin cartiere?

Da, sigur. Mi-am luat concediu de la Spitalul Judetean. Stiu sa colaborez cu oamenii, mai ales prin natura meseriei mele. Am experienta, stiu sa ascult si sa inteleg oamenii.

Credeti ca sutele de pacienti pe care i-ati tratat de-a lungul timpului va vor vota in 10 iunie?

Sunt convins. si nu numai ei, ci si rudele lor si prietenii lor. si oamenii care au vazut ca de fapt in Spitalul Judetean si in Casa Austria, unde mi-am desfasurat pana acum intrega activitate, rezultatele noastre au fost niste performante medicale. Din acest motiv, si noi, colectivul de medici care am lucrat acolo, am ajuns niste personalitati nu numai in Timisoara, ci in toata tara.

Exit mobile version