TIMISOARA. Desi consumul de apa s-a injumatatit in Timisoara – din 1999 consumul mediu de apa mediu a scazut cu mai mult de 50%, capitala Banatului este in rand cu Uniunea Europeana. Consumam cat tot atata apa cat consuma si europenii, sustine directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.
„Consumul mediu este cam la 115 litri pe om si zi, a mai scazut putin, ne-am stabilizat. A scazut de la 130, de cativa ani se joaca intre 110 si 120, putem face o medie de 115, aceasta este media Uniunii Europene”, a declarat Vlaicu. Asadar, timisorenii au invatat sa faca economie la apa.
In ceea ce priveste tarifele, suntem in continuare in coada listei cu cele mai mari tarife la apa din tara. Conducem in topul localitatilor cu cele mai scazute preturi la serviciile de apa si canalizare facturate populatiie.
Pretul mic, de 3,53 de lei/ metrul cub de apa, se datoreaza in principal investitiilor facute de societatea de apa si canal din Timisoara. Tarife mai mici ca noi au doar orasele Sibiu, Cluj-Napoca, Alexandria, Targu Jiu, Giurgiu si Ploiesti. Orasele cu cea mai scumpa apa potabila sunt Bucuresti, Buzau si Constanta.