TIMISOARA. In a doua jumatate a anului 2016, primarul Nicolae Robu spunea ca vrea legaturi mai bune intre Timisoara si comunele din jurul orasului, atat prin sosele largite, cat si prin piste de biciclete.
CITESTE SI: Operatiune grea a pompierilor! Ce au salvat din apele inghetate ale Timisului?
Daca soseaua de legatura cu Girocul este in plin proces de refacere, primaria va demara lucrarile si la un alt drum de legatura cu o alta comuna invecinata.
Tinta este de aceasta data e Mosnita Noua, de care Timisoara se poate lega printr-un drum de 1,5 kilometri. Soseaua va porni din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si va intra direct pe Drumul Comunal 149, cunoscut ca si Drumul Boilor. Lucrarile vor cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi de circulatie, amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare spatii verzi, asa cum se arata intr-o hotarare pe care consilierii locali vor trebui sa o voteze la urmatorul plen, si care priveste actualizarea studiului de fezabilitate pentru aceasta sosea.
Traseul ar asigura o legatura mai rapida intre Timisoara si zona rezidentiala construita in nordul comunei Mosnita Noua.
Valoarea totala a investitiei pentru realizarea acestei sosele este de 18.714,492 mii lei, iar pentru ca toata documentatia sa fie pusa la punct, consilierii locali vor trebui sa voteze actualizarea studiului de fezabilitate.
CITESTE SI: Drumul cel mai scurt catre Timisoara! Experimentul unui sofer ce merita atentie! VIDEO!
Partea de traseu care tinea de comuna Mosnita a fost deja realizat, iar Primaria Timisoara trebuie sa faca doar racordul la acel segment.
UPDATE: Consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare prin studiul de fezabilitate pentru realizarea drumului de legatura dintre Timisoara si Mosnita Noua se actualizeaza. De asemenea, consilierii au aprobat si o hotarare prin care sunt reglementate conditiile in care proprietarii de teren pot face donatie catre primarie pentru realizarea acelui drum. Primaria va prelua terenurile sub forma de donatie, insa se obliga sa realizeze in zona pe langa carosabil si piste de biciclete, trotuare, sa amenajeze spatii verzi, sa asigure iluminatul stradal, retea de alimentare cu apa, dar si canalizare pluviala si menajera