Regulamentul prevede si reguli noi pentru comercianti, deoarece dupa cel din anul 2007 s-au constatat unele neajunsuri, spune viceprimarul Adrian Orza in referatul pe care l-a atasat proiectului de hotarare. „Consideram oportun a se adopta o hotarare prin care sa se realizeze modificari care sa duca la imbunatatirea exercitiului comercial”, explica Orza.
Noul regulament spune ca amplasamentele vor fi propuse de catre Institutia Arhitectului Sef si mai apoi scoase la licitatie. Ciprian Cadariu va decide de acum inainte unde si cum vor fi amplasate chioscurile, tonetele sau rulotele in Timisoara.
De asemenea, au mai fost introduse prevederi conform carora societatile care solicita amplasarea mobilierului urban in afara punctului de lucru al societatii sa prezinte un acord de la primarie, prin care sa dovedeasca ca pot desfasura asemenea activitati. Daca in zona unde exista comert stradal se desfasoara lucrari de utilitate publica, comerciantii sunt obligati sa intrerupa sau sa restranga activitatea. La fel este si in cazul in care cauzeaza prejudicii vecinilor.
Definitiile si clasificarile in care sunt explicati termenii sau expresiile de natura comerciala utilizati in regulament au capatat un capitol distinct in document. De asemenea, in anexa, sunt prevazute toate actele necesare pentru avizarea activitatii de comert stradal in zona publica a orasului. Tot in noul regulament sunt inscrise si sanctiunile pentru cei care nu vor respecta legea.