Opinia Timisoarei

Timisoara nu are strategie culturala pentru titlul de Capitala culturala europeana. Se cauta voluntari care sa o elaboreze!

TIMISOARA. Se cauta voluntari care sa lucreze la o strategie de cultura pentru sustinerea candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala culturala europeana pentru anul 2021. Orice timisorean care vrea sa se implice in „trasarea” unei strategii trebuie sa trimita CV-ul la Primaria Timisoara.

Primarul Nicolae Robu recunoaste ca nu avem inca o strategie pentru cultura, dar spune ca municipalitatea lucreaza la aceasta impreuna cu Institutul Intercultural Roman.

„Este necesar sa avem o strategie pentru cultura. Avem un proiect, impreuna cu Institutul Intercultural din Timisoara, in cadrul caruia va fi elaborata strategia culturala a Timisoarei. Eu imi doresc sa capacitam in acest demers tot ce are bun Timisoara in materie si pe site-ul primariei va aparea o sectiune dedicata depunerii de candidaturi individuale pentru cooptarea in comisia de elaborare a strategiei”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, orice persoana cu competente in domeniu isi poate depune candidatura.

„Echipa pe care o vom constitui trebuie sa fie cea mai buna, cea mai potrivita pentru un asemenea demers. Mai intai vrem sa constituim echipa, vom stabili cateva repere, vom stabili volumul de munca necesar in functie de disponibilitatea membrilor comisiei si ne vom fixa un termen final pentru depunerea materialului”, a completat Robu.

Cei care vor face parte din comisie nu vor fi platiti, ci vor lucra pe baza de voluntariat.

Potrivit calendarului, in anul 2015, Romania anunta orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii si depune dosarele de candidaturi, iar in 2017 va fi desemnat orasul castigator din Romania si cel din Grecia, orase care vor purta acest titlu timp de un an.

Exit mobile version