Opinia Timisoarei

Timisoara, orasul din Romania in care s-au scumpit cel mai mult apartamentele noi

TIMISOARA. Preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi, disponibile spre vanzare la nivel national, in aprilie, au scazut usor fata de luna anterioara.

La Timisoara, insa, locuintele noi au cunoscut cea mai mare scumpire.

CITESTE SI: Misiune de suflet pentru jandarmi, la Timisoara. Au ‘descins’ la ziua de nastere a unui copil si i-au facut cea mai mare bucurie. Video 

Evolutia preturilor apartamentelor a fost contrastanta in luna aprilie. In nicio alta luna din acest an nu am remarcat oscilatii atat de diferite. Pe de o parte, am constatat evolutii de pret contrastante intre cele doua segmente, vechi si nou, cu cresteri de pana la 2.2% pe segmentul nou din Timisoara, dar si intre orase in cadrul aceluiasi segment, unde se remarca scaderile de pret din Bucuresti in opozitie cu evolutia din Cluj-Napoca sau Constanta. Dinamica pietelor locale a fost diferita, fapt ce se oglindeste in evolutia diferita a preturilor de la un oras la altul”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

La Timisoara, desi in ceea ce priveste evolutia valorii medii, vorbim mai degraba de o stagnare, fiind vorba despre o trecere de la 1.465 de euro pe metru patrat util la 1.464 de euro pe metru patrat, se remarca o crestere importanta pe segmentul nou. Cu +2.2% in luna aprilie, Timisoara este orasul in care preturile apartamentelor noi au crescut cel mai mult.

Locuintele vechi s-au ieftinit cu 2 euro pe mp (de la 1.446 la 1.444 de euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite s-au scumpit de la 1.544 la 1.578 de euro pe metru patrat.

Exit mobile version