Opinia Timisoarei

Timisoara, raiul cersetorilor. Sunt tot mai multi. Peste 600, ridicati din oras de mai bine de 1500 de ori de politistii locali intr-un an. Foto

TIMISOARA. Dupa o perioada in care cersetorii erau tot mai putini pe strazile din Timisoara si in intersectii, in ultimul timp, numarul lor a crescut insemnat, mai ales ca iarna a fost blanda.

CITESTE SIAr putea fi dat afara de la serviciu. Politistul de frontiera beat, incatusat de rutieristi la Timisoara pe cand incerca sa fuga dupa un accident, e cercetat disciplinar in regim de urgenta. Video

Fie ca stau in intersectii si cer bani soferilor care asteapta la semafoare, fie ca sunt in plin centrul orasului ori pe langa biserici, oamenii strazii au impanzit toate zonele din oras.

Politistii locali fac eforturi sa-i adune, insa, cei care apeleaza la mila publica se intorc de fiecare data in locurile in care ar putea primi ceva de pomana, mai ales ca pandemia a ingrosat randurile celor care au ajuns in pragul saraciei.

Potrivit agentilor locali, doar de la inceputul acestui an au identificat si ridicat de pe strazi, in repetate randuri, nu mai putin de 71 de cersetori.

Anul acesta, in luna ianuarie au fost depistate 48 de astfel de persoane, iar in februarie 23, pana la aceasta data. Cele 71 de persoane au fost depistate de 183 de ori in total, fiind predate catre centrul social de pe Telegrafului, la Fundatia Timisoara 89 si la centrele de pe Regina Maria si I. Slavici.

In acest interval, ca si locatii in care au fost identificate aceste persoane, mentionam Catedrala Mitropolitana, Calea Martirilor, L. Rebreanu, Piata Consiliul Europei, Simion Barnutiu, Piata Victoriei, Alba Iulia, Pasajul Jiul, Piata Libertatii, Piata 700, Teiului/Amforei, E. Zola/V. Hugo, Calea Aradului, Miresei, Piata Badea Cartan, Liege, Gen. I. Dragalina, C-tin Brancoveanu/C. Porumbescu, Mures, Cerna, M. Kogalniceanu, Garii, Gh. Lazar, Piata Huniade, Ana Ipatescu, C. Sagului, Punctele Cardinale, Balta Verde.

 

Cel mai frecvent, acestia au fost depistati in zona centrala a orasului, unde s-a actionat si prin patrulari cu scopul prevenirii prezentei acestor persoane, zona fiind una frecventata atat de timișoreni, cat si de turisti, dar si in zona lacasurilor de cult, unde, de asemenea, s-a actionat cu scopul prevenirii cersetoriei, atat in zilele de duminica, dar si de sarbatori, cand s-a semnalat un numar semnificativ crescut de persoane care apeleaza la mila publicului, in special la Catedrala Mitropolitana„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Daniela Seracin, purtoturul de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

630 de cersetori ridicati de… 1581 de ori de pe strazi, intr-un an la Timisoara

Numarul cersetorilor a inceput sa creasca inca de anul trecut, atunci cand au fost depistati nu mai putin de 630, in intreg orasul, dintre care 40 sunt copii.

De mentionat este ca persoanele in cauza au fost depistate in mod repetat, mai exact de 1581 de ori, fiind preluate si predate catre centrul social destinat acestei categorii de la Padurea Verde, precum si la cel de pe strada Telegrafului, dar si la centrele din Piata Regina Maria si Ioan Slavici – in cazurile care au implicat minori. In cazul persoanelor cu probleme din punct de vedere psihic, acestea au fost predate la Spitalul de pe str. Vacarescu„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Politistii ii indeamna pe oameni sa nu le mai dea bani cersetorilor, pentru ca in acest fel incurajeaza acest fenomen.

In plus, cei care observa pe strazi persoane fara adapost care apeleaza la mila publica sunt incurajati sa sesizeze Politia Locala la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției contact@politialoctm.ro, pentru ca agentii sa intervina.

Exit mobile version