TIMISOARA. La inceputul acestui an, consilierii locali aprobau la Timisoara studiul de fezabilitate pentru realizarea unui nou drum care sa lege orasul de una dintre comunele invecinate, dar si ca proprietarii de terenuri de pe traseu puteau dona parcelele catre municipalitate.
CITESTE SI: Ce pierde Timisul daca Sorin Grindeanu nu va mai fi premier? Cum va ‘PEDEPSI’ Liviu Dragnea Timisoara?
Este vorba de un traseu de 1,5 km care va face o conexiune mai rapida intre Timisoara si zona rezidentiala din Mosnita Noua.
Soseaua va porni din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si va intra direct pe Drumul Comunal 149, cunoscut ca si Drumul Boilor. Lucrarile vor cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi de circulatie, amenajarea de trotuare, piste de biciclete si spatii verzi.
Traseul insa trece pe mai multe terenuri proprietate privata, iar oamenii au cerut ca in schimbul parcelelor pe care le vor dona sa le fie asigurat accesul la drum si sa le fie facute racorduri la utilitati pe banii Primariei Timisoara.
Astfel, Consiliul Local va trebui ca in urmatoarea sedinta in plen sa completeze hotararea din ianuarie privind acceptarea donatiilor de la proprietarii de terenuri.
„Ansamblurile rezidentiale cele mai intens dezvoltate sunt in zona de nord a localitatii Mosnita, intre Mosnita Veche, Mosnita Noua si limita administrativ-teritoriala a Timisoarei, ceea ce conduce la aglomerari ale drumurilor existente. Aglomerarile produse conduc la numeroase inconveniente asupra participantilor la trafic. In acest caz, este necesara asigurarea unei legaturi alternative intre Timisoara si Mosnita, in special spre zona de nord a localitatii Mosnita. Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legaturi intre Calea Mosnitei din muncipiul Timisoara si Drumul Comunal 149 (Timisoara – Mosnita Veche – Bucovat), denumit si Drumul Boilor. In acest sens se va putea asigura o legatura viabila intre zonele rezidentiale noi aparute in comuna Mosnita Noua si reteaua de strazi din Timisoara. Traseul propus spre amenajare are o lungime de 1.500 de metri si incepe pe Calea Mosnitei, la sfarsitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectiva a Centurii de ocolire Sud a Timisoarei„, se arata in referatul care insoteste proiectul de modificare a hotararii locale.
Partea de traseu care tinea de comuna Mosnita a fost deja realizata, iar Primaria Timisoara trebuie sa faca doar racordul la acel segment.
Construirea acestui drum complet nou a fost estimata la peste 4 milioane de euro si ar trebui sa dureze mai putin de 1 an.