Proiectul bazinului olimpic a iscat mai multe discutii de-a lungul anilor, iar licitatia trebuia sa aiba loc prin Compania Nationala de Investitie. Initial, era vorba de 15 milioane de euro, spune primarul Gheorghe Ciuhandu, iar municipalitatea a stricat deja bani frumosi pentru studii si pentru planul urbanistic.
„Noi nu am dezvoltat un proiect nou, pentru ca fondurile de la bugetul de stat sunt limitate, chiar daca guvernul a alocat cel mai mare buget de investitii in UE in 2011. Ministerul dezvolta atatea programe de investitii, incat nu au ajuns banii pentru a incepe lucrari noi la bazinele olimpice”, a spus Elena Udrea la Timisoara.
Ministrul a dat asigurari ca Timisoara este un oras special: „pe orice criterii ai vrea sa analizezi, Timisoara le indeplineste in asa fel incat ar trebui sa gasim solutii pentru a initia acest proiect”.
„Avem in schimb o rugaminte domnule primar, daca ne ajutati cu o cofinantare. Noi am modificat o reglementare si am stabilit ca reprezentantii primariilor ar trebui sa participe cu o cofinantare la dezvoltarea unui proiect de bazine de inot, pentru ca sunt solicitari destul de multe de la orasele mari. Daca am putea sa primim un sprijin de la dvs cu o cofinantare, atunci am putea sa demaram imediat acest proiect. Altfel, incercam sa gasim in toamna asta resurse sa incepem proiectul”, i-a spus ministrul primarului Gheorghe Ciuhandu.
Edilul orasului a precizat ca Elena Udrea l-a asigurat ca va da drumul la licitatie, iar pe bugetul de anul viitor vor fi stabilite si sumele care se vor aloca.
„Valoarea prezumata era de 15 milioane de euro. Dupa aceea, Guvernul nu a mai bugetat acest proiect pentru ca nu a avut bani. Noi am insistat mult pentru ca aici avem traditie de inot. Stiti foarte bine ca inotatorii timisoreni sunt printre cei mai buni din tara. Am alocat 7 hectare in zona stadionului Dan Paltinisanu, am facut plan urbanistic, deci noi am facut niste cheltuieli si investitii. Plus ca avem hotararea de guvern. Atunci am zis ca o sa facem noi licitatia, prin CNI, insa lucrarile ar merge mai repede daca si primaria ar veni si cu o cota parte. Va trebui sa vedem ce inseamna asta si sa o punem pe bugetul lui 2012. Daca se promoveaza licitatia si se tine, finantarea se asigura dupa adjudecarea licitatiei, cea mai mare parte din partea Guvernului. Nu am discutat inca procentele”, a conchis Gheorghe Ciuhandu.