Opinia Timisoarei

Timisorenii, trimisi la cosit de balarii. Zeci de amenzi date de politistii locali celor care nu si-au curatat terenurile la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Politistii locali au verificat sute de terenuri in toata Timisoara si au aplicat deja zeci de amenzi celor care nu si-au intretinut terenurile invadate de buruieni. In unele cazuri au fost aplicate doar avertismente, insa proprietarilor li s-a transmis ca au obligatia sa taie ambrozia.

CITESTE SI: Constructia viitorului Centru de Mari Arsi de la Timisoara e la penultimul etaj. Hub-ul de sanatate creste de la o zi la alta. Video

De la inceputul lunii iunie, agentii au verificat 277 de terenuri si au aplicat 71 de sanctiuni. 54 dintre acestea au fost amenzi, care au ajuns la o valoare totala de 13.500 de lei. Celelalte 17 au fost doar avertismente, iar timisorenilor ce le-au primit li s-au dat si termene pana la care sa curate terenurile. Aceste situatii au fost intalnite pe strazile: Pictor Ion Zaicu, Ion Ionescu de la Brad, 1 Decembrie, Constantin Radulescu Motru, Calea Urseni, Stefan Lucian, Calea Sagului, Constructorilor, Matei Basarab, Bistrei, zona Metro 2, Toscu cu Stoia Udrea, Demetriade, Frigului, Aleea Viilor, Fedea, Piața Sf. Petru, Anemonelor, G. Musicescu, F. Medelet, Zarand.

Politia Locala Timisoara atrage atentia ca sanctiunile prevazute pentru necosirea buruienilor, vegetatiei ierboase si lemnoase de pe terenurile virane detinute sub orice forma, precum si din jurul imobilelor se sanctioneaza cu amenzi intre 2000 si 2500 de lei, conform HCL 117/2024. Potrivit Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, in cazul nerespectarii masurilor impuse in urma aplicarii avertismentului, amenzile pot fi intre 1.000 lei si 5.000 lei pentru persoanele fizice si intre 10.000 lei si 20.000 lei pentru persoanele juridice„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version