Opinia Timisoarei

Timisul va avea doua reprezentante in liga secunda de fotbal feminin. O alta reprezentanta a Banatului ia startul in liga a III-a

TIMIS. Dupa retragerea Politehnicii Timisoara din prima liga si disparitia lui Banat Girls, Timisul va avea doua reprezentante in fotbalul feminine romanesc. O a treia formative va reprezentanta judetul Caras-Severin.

Timisul va fi reprezentanta in seria a II-a a ligii secunde de Politehnica Timisoara, fost vicecampioana a Romniei care a ales sa inceapa un nou drum spre performanta cu jucatoare tinere din propria pepiniera.

A doua echipa ce va reprezenta Timisul este ACS Roma Florin Padurean, o grupare care a terminat stagiunea precedenta pe locul 8, dar care in aceasta vara a facut si cateva achizitii importante. Melisa Sodinca, Larisa Grigore si Bianka Granados, foste componente ale lui Banat Girls au ajuns la ACS Roma, portarul Andra Vidican a revenit si ea la echipa, in timp ce de la Gloria Bistrita au venit Cristina Codrescu si Denisa Heisu.
Cele doua formatii timisene vor face parte din seria a doua a ligii secunde alaturi de: AFC UTA Arad, Asociatia Athletic CS United Bihor, ACS Fotbal Feminin Baia Mare, Universitatea Craiova, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ACS Campionii FC Argeș, Ladies Targu Mures si Atletic Drobeta Turnu Severin.

Echipele se vor intalni in system tur-retur, iar castigatoarea seriei va promova in Superliga. Ultima clasata va retrograde in liga 3.

O alta echipa din Banat, in liga a III-a

Fotbalul feminin renaste si la Resita, acolo unde ACS Sporting Banat a semnat un parteneriat cu ACSM Resita si se va inscrie in campionat.
Sporting Banat va fi pregatita de Dan Popescu, omul care a antrenat si Banat Girls in ultima partea a sezonului precedent de Superliga.
Sporting Banat a fost repartizata in seria a III-a a ligii a III-a, alaturi de Academia de Fotbal Floresti, CFR 1907 Cluj, Student Sport Alba Iulia, Kids Tampa 2015 Brasov si SR Municipal Brasov.

In liga a III-a, echipele vor juca in sistemul tur-retur-tur. La finalul acestor meciuri, formatiile de pe primele pozitii in cele 3 serii vor disputa un alt minicampionat in 3, tot tur-retur, iar primele doua clasate vor promova in liga secunda.

Exit mobile version