Opinia Timisoarei

Toate sperantele sunt puse in banii europeni pentru modernizarea Pietei Traian din Timisoara. Va costa 34 de milioane de euro

TIMISOARA. Dupa ce a cheltuit deja mai bine de 650.000 de euro pe „desene” si servicii de urbanism, Primaria Timisoara isi pune sperante in banii europeni pentru a reusi sa si puna in practica planul de regenerare urbana a zonei Traian, cartierul Fabric.

CITESTE SI: Dupa ‘desenele’ de 300.000 de euro, Primaria Timisoara a cumparat acum cu 360.000 de euro documentatia de urbanism pentru modernizarea Pietei Traian

CITESTE SI: Avem desenele finale de 300.000 de euro pentru modernizarea Pietei Traian din Timisoara. Administratia Fritz anunta finalizarea SF-ului care arata ca lucrarile ar costa aproape 34 de milioane de euro 

Municipalitatea a depus la ADR Vest cererea de finantare pentru investitia estimata la 34 de milioane de euro. Din aceasta suma, primaria spera sa obtina aproape 20 de milioane de euro fonduri UE.

Primăria Timișoara a depus cererea de finanțarea pentru regenerarea urbană a zonei Traian pe Programul Regional Vest 2021-2027, Intervenția Regională 7.1.A – Revitalizare și regenerare urbană. Valoarea eligibilă a proiectului se ridică la 74.589.000 lei (TVA inclus), iar contribuția municipalității de la bugetul local are o valoare de 95.540.421,34 lei (TVA inclus)„, transmit reprezentantii primariei.

Va reamintim, anul trecut au fost prezentate si imaginile care ar trebui sa infatiseze felul in care arhitectii au desenat viziunea administratiei Fritz pentru „Regenerarea Urbana a Pietei Traian si a altor 15 strazi adiacente”.

 

Daca se vor obtine banii europeni, conform planurilor, o parte din cartier va trece printr-un proces de pietonalizare, similar cu cel din cartierul Cetate (zona Piata Unirii si strazile din jur). Traficul de tranzit dinspre centru va fi deviat pe str. Zlatna si cel dinspre Badea Cartan pe str. Piata Petru Rares – Ecaterina Teodoroiu.

De asemenea, Piata Traian si Piata Romanilor (langa Catedrala Millenium) devin partial pietonale. Proiectul mai prevede amenajarea a 3 parcuri, 2 locuri de joaca si o piata de cartier.

Zonele incluse intr-o viitoare investitie: Bd. 3 August 1919 (partial), Piata Academician Corneliu Miklosi, str. Ion Luca Caragiale, str. Doctor Gheorghe Marinescu, str. Episcop Joseph Nischbach, str. Episcop Joseph Lonovici, Piata Romanilor, Piata Traian, str. Dacilor, str. stefan cel Mare, str. Anton Pann, str. Titel Petrescu, str. Costache Negruzzi (partial), str. Petre Ispirescu, str. Ecaterina Teodoroiu (partial), str. Zavoi, Piata Petru Rares.

Exit mobile version