Opinia Timisoarei

Tot din asfaltare in reasfaltare, pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, la cateva luni de cand s-a terminat modernizarea de 30 de milioane de euro. Video

TIMISOARA. La inceputul lunii iunie, inainte de alegeri, primaria repornea tramvaiul 5 pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, odata ce era finalizata, teoretic, modernizarea bulevardului, respectiv se incheia si amenajarea temporara a buclei de intoarcere din dreptul viitorului pasaj Solventul.

CITESTE SI: Efect de discoteca pe Calea Bogdanestilor din Timisoara. Au luat-o razna becurile inteligente de pe bulevardul proaspat modernizat. Video 

Desi gata de 4 luni, in fapt, mai e de munca pe Bogdanestilor pana cand lucrarea va putea fi si receptionata, in sfarsit. Asta pentru ca, inca de la primele ploi apa baltea pe carosabil, iar dupa primele saptamani asfaltul s-a valurit pe portiuni insemnate.

Astfel, la inspectii, reprezentantii municipalitatii au cerut constructorului sa procedeze la reparatii si sa refaca stratul de asfalt pe sectoare lungi, nicidecum sa lase in urma petice. Aceasta dupa ce anterior reprezentantii primariei au mai cerut si alte interventii punctuale.

De atunci, antreprenorul tot… lucreaza. In august si septembrie, muncitorii au tot decopertat segmente intregi din dreptul intersectiei cu strada Barzava, iar apoi le-au asfaltat.

Astazi, in 5 octombrie, au trecut iarasi la asfaltari, in acelasi loc.

Stau marturie imaginile trimise la redactie de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Localnicii spun ca au ajuns la capatul rabdarii.

Este o bataie de joc. O sparg si o reasfalteaza in fiecare luna, pe bucati. Cred ca vara asta or fost de vreo 5 ori in diferite locuri, dar mai ales aici, catre intersectia cu Alexandrescu. Nu stiu cum au lucrat, ca mult a si durat. E posibil ca o strada nou-nouta, care o costat o gramada de bani europeni sa se faca de mantuiala in halul asta?„, se intreaba un timisorean care sta in zona.

Nu-i verifica nimeni? Ar fi trebuit sa fie ca-n palma asfaltul, ca de aia s-a modernizat, nu? Si inspectorii primariei au dormit in papuci in toata perioada santierului. Trebuia sa fi fost aici pe capul lor sa le atraga atentia, sa-i traga de maneca, nu acu s-o tinem tot in asfaltari. Atata or lalait-o si cu tramvaiul, cu bucla. De Solventul, mai incolo, nu mai zic. Ne-am saturat„, a adaugat nervos un alt localnic.

In urma cu cateva zile, becurile inteligente, montate pe proaspat modernizatul bulevard, au luat-o razna. Acestea au oferit un adevarat spectacol cand fiecare led instalat pe stalpii de pe Bogdanestilor a inceput sa palpaie, intr-un efect de stroboscop, care i-a naucit deopotriva pe pietoni si pe soferi vreme de mai multe ore.

Va avertizam ca imaginile de mai jos contin semnale luminoase intermitente si pot declansa crize de epilepsie!

Ramane de vazut cand va ajunge bulevardul la standardele de calitate impuse prin contract si lucrarea va putea fi si receptionata de catre Primaria Timisoara.

Va reamintim, valoarea totala a investitiei in modernizarea Caii Bogdanestilor a fost de aproape 150 de milioane lei, dintre care 91 de milioane bani europeni, adica 30 de milioane de euro. Diferenta de suma provine dintr-un imprumut luat de Primaria Timisoara de la BERD.

Contractul cu Sylc Con Trans a fost semnat in iunie 2020. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in august 2020, iar constructorul avea la dispozitie 31 de luni sa termine de reabilitat Bogdanestilor, unde au fost schimbate utilitatile si retelele subterane, s-au inlocuit liniile de tramvai si carosabilul si s-au amenajat spatii verzi si piste de biciclete.

Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca in momentul in care se va receptiona Bogdanestilor, angajatii SDM vor trece la repararea strazilor laterale care au fost afectate pe perioada santierului pentru bulevard.

 

Exit mobile version