- Cei care informeaza opinia publica si Guvernul Romaniei sa citeasca legile.
- Din punct de vedere electoral s-au creat legi pentru fiecare tip de actiune electorala: alegerile locale au o lege, alegerile parlamentare au o lege, alegerile pentru PE au o lege care ne spune ce facem in acest caz, alegerile pentru presedinte au si ele o lege a lor.
- Ce ne spune Constitutia, mama legilor: la art. 81, alin. 2, cu privire la alegerea presedintelui Romaniei: este declarat castigator candidatul care a intrunit 50+1% din votul celor inscrisi in listele electorale.
- Daca asa se alege, asa se si destituie. Listele electorale includ listele permanente si listele speciale.
- Legea referendumului prevede ca orice cetatean roman poate vota pe liste suplimentare in afara localitatii in care are domiciliul.
- Demiterea presedintelui Romaniei se poate face daca a intrunit votul majoritatii cetatenilor inscrisi in listele electorale. Nu este vorbe despre liste permanente, ci de liste electorale, care includ toate felurile de liste.
- Printr-o ordonanta din 2008, tot intr-o perioada de frenezie electorala, Guvernul Tariceanu a dispus sa fie scosi din listele electorale permanente pentru alegeri parlamentare si locale cetatenii care nu au domiciliul in tara. Nu s-a referit insa si la alegerile prezidentiale si la referendum.
- Acest lucru inseamna ca MAI trebuie sa adauge in listele permanente pe cei 460 de mii de cetateni romani cu domiciliu oficial in afara tarii.
- Eu nu o sa le cer acum efortul sa mareasca cvorumul cu 460 de mii, desi asa este legal.
- Cifra oficiala este cea acceptata de BEC, in baza careia s-au desfasurat alegerile – 18,3 milioane.
- Unii domni se intreaba de ce Basescu nu e trist: Nu sunt trist pentru ca am citit legea.
Ciste mai multe pe www.hotnews.ro.