Opinia Timisoarei

Tramvaiul 5 ar trebui sa intoarca in noua bucla de la capatul bulevardului Calea Bogdanestilor din Timisoara in cel mult doua saptamani. Cat mai e de lucru? Video

TIMISOARA. Intrucat doar trag sperante ca in 2025 sa fie gata pasajul Solventul, pentru a reporni transportul in comun la finalizarea lucrarilor de pe Calea Bogdanestilor, reprezentantii primariei au luat decizia sa construiasca o bucla provizorie la intersectia cu strada Dunarea. Pe locul unde aceasta a existat si in trecut.

CITESTE SI: Incet si incetisor, cea mai scumpa ‘groapa’ din tara s-ar putea transforma in Pasajul Solventul din Timisoara undeva in 2025. La peste 2 ani de la deschiderea santierului, lucrarile n-au ajuns inca nici la jumatate. Video 

In februarie, primaria anunta ca incepe lucrarile si ca acestea vor fi gata in luna mai, pentru ca tramvaiele liniei 5 sa poata circula din nou pe acest tronson si sa intoarca in dreptul drumului care duce la viitorul pasaj pe sub calea ferata.

Imaginile surprinse pe santierul de la Pasajul Solventul de cititorul opiniatimisoarei.ro, care ne-a trimis filmarea la redactie, arata ca mai este mult de munca la bucla provizorie, unde pe fundatia de beton trebuie montate liniile.

Stadiul lucrarilor de la bucla provizorie poate fi observat in ultima parte a video-ului de mai jos.

Bucla era prevazuta inca din proiectul licitat initial, dar nu a fost autorizata de actuala administratie inainte de finalizarea lucrarilor pe Bogdanestilor pentru ca, la momentul semnarii contractului, se estima o posibila deschide a pasajului pe sub liniile de cale ferata de la Solventul. In tot acest timp insa, lucrarile la pasaj sunt mult intarziate, iar ultimul termen avansat pentru finalizarea lui este anul 2025.

***

Va reamintim, lucrarile pe Calea Bogdanestilor au inceput inca din primavara lui 2021 si vizau transformarea strazii intr-un bulevard modern cu linii de tramvai noi, inierbate, si 2 benzi de circulatie pe sens, trotuare, piste de biciclete si zone verzi.

Santierul trebuia sa se incheie vara trecuta, insa termenul de finalizare a fost prelungit, iar acum lucrarile au ajuns in faza de receptie.

Modernizarea a fost facuta de asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Instal – Madi FHVAC – Swarco Traffic Romania.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor a costat aproape 30 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

 

 

Exit mobile version