Opinia Timisoarei

Trei firme vor sa faca aplicatia de mobil de 300.000 de euro prin care sa fie promovate evenimentele culturale din Timisoara

TIMISOARA. Trei firme s-au inscris in cursa pentru obtinerea contractului de realizare a unei aplicatii mobile cu ajutorul careia sa fie promovate toate evenimentele culturale din Timisoara. Cu doar doua luni inainte de deschiderea anului in care orasul este Capitala Europeana a Culturii a fost lansata licitatia pentru gasirea unei astfel de firme care sa creeze aplicatia, iar pentru asta, Primaria Timisoara, prin Centrul de Proiecte, a pus la bataie nu mai putin de 300.000 de euro.

CITESTE SI: Administratia Fritz, un Mos Craciun la Timisoara pentru fete destepte. Cum arunca zeci de mii de euro pe o consultanta de care nu avea nevoie

Cele trei firme care au depus oferte si spera sa castige contractul sunt Timisoara Aplication Development SRL din Timisoara, Web Win Group Net din Craiova si Mobiversal din Oradea. Ofertele au intrat acum in procesul de evaluare tehnica.

Provizoriu, aplicatia este denumita City App si, conform cerintelor, trebuie sa fie realizata in etape si sa fie complet functionala in 14 luni, adica dupa trecerea anului 2023, in care Timisoara este Capitala Culturala.

Prin aceasta aplicatie, primaria isi doreste sa promoveze oferta de evenimente si activitati, in special in contextul titlului de Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii, si nu numai, si sa atraga turisti. Aplicatia isi propune sa ramana un instrument digital de informare asupra agendei evenimentelor din Timisoara, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Administratia Fritz crede ca acum accesul la oferta de evenimente a orasului este dificil, iar consumul de cultura e relativ redus, iar capacitatea orasului de a atrage turisti e subutilizata, astfel ca aceasta platforma digitala moderna ar urma sa ofere o viziune de ansamblu asupra agendei culturale, sa fie usor si placut de folosit si de personalizat, in functie de interesele utilizatorului.

Aplicatia, care va rula atat pe telefoane cu sisteme de operare Android, cat si iOS, va fi pentru inceput in romana si engleza, iar primaria spera ca va avea un numar de peste 100.000 de utilizatori in 5 ani.

Valoarea estimata a contractului este de 1.260.504 lei fara TVA, adica aproximativ 300.000 de euro cu TVA.

Exit mobile version