TIMISOARA. In contextul in care tot mai multi turisti care ajung in Timisoara isi doresc sa manance bucate traditionale, firmele de turism au inceput sa faca primii pasi pentru a le satisface nevoile clientilor lor.
Astfel, mai multi operatori de turism au luat legatura cu noua conducere a societatii Piete SA, pentru a gasi o solutie potrivita. Cei de la Piete au si venit cu o propunere.
„As vrea, si ideea nu mi-a apartinut mie, ci a firmelor de turism, sa cream un colt, in Piata Iosefin, unde ne permite spatiul, in care sa aducem grupuri de turism. Sa ii aducem, poate intr-un sistem de restaurant, sa fie primiti de oameni imbracati in costume nationale, sa manance, sa discute cu producatorii, sa isi cumpere produse traditionale. Chiar in piata, sa fie serviti de angajati ai pietei. Deocamdata, de inceput, luam in considerare sa facem acest lucru doar la cerere, atunci cand avem grupuri de turisti, dar am vrea sa permanentizam lucrul acesta. Ne dorim sa vina turistii, sa stea de vorba cu producatorii, sa cumpere direct de la ei, si sa aiba o masa, un bufet, si sa poata manca direct de la producatori, mai ales ca avem restaurant la ultimul etaj in Piata Iosefin”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Nasleu, presedintele Consiliului de Administratie al SC Piete SA.
Momentan, proiectul este in stadiul de discutie, insa a fost deja dezbatut in Consiliul de Administratie al SC Piete si urmeaza sa fie gasita cea mai buna solutie pentru concretizarea lui.