Opinia Timisoarei

Turneu de sah cu premii pentru copii si parinti la Muzeul National al Banatului din Timisoara

TIMISOARA. Luna iunie incepe cu doua zile de sah. Copii si parinti, împreuna (sau separat), sunt invitati la un turneu de sah lejer. Descoperim împreuna cat de distractiv poate fi sa jucam „sportul mintii”.

Muzeul National al Banatului din Timisoara împreuna cu Societatea de Istorie si Arheologie a Banatului, CONSTRUCTIM SA si publicatia „Stiri pentru Copii” invita copiii si parintii la un turneu de sah care se va desfasura cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, in zilele de 1 – 2 iunie. Participarea este gratuita, fiind necesara inscrierea (nume, prenume, varsta, nivel) in prealabil la adresa de e-mail: muzeul.banatului@yahoo.com, contact@mnab.ro. Varsta minima recomandata (nu obligatorie) – 7 ani. Varsta maxima, 99+.
Sahul este un joc de strategie care poate fi nu doar distractiv, dar si educativ. Copiii cool joaca sah. si parintii lor, la fel!

Daca sunteti indecisi în a participa sau daca va ganditi ca nu ati mai jucat de mult si v-ati iesit din „mana”, reprezentantii Muzeului ofera cateva motive pentru a va inscrie in turneu. Sahul este benefic pentru copii, dar si pentru adulti: dezvolta gandirea logica (deoarece jocul necesita planificare si analiza), ajuta la imbunatatirea concentrarii si a atentiei, stimuleaza memoria, invata rabdarea si gestionarea timpului (deoarece fiecare mutare trebuie gandita cu atentie). Nu în ultimul rand, sahul dezvolta abilitatile sociale. Participarea la turnee de sah ofera oportunitatea de a socializa si de a invata sa castigi (sau sa pierzi) cu gratie. In sah, fiecare mutare conteaza, astfel, copiii învata sa ia decizii strategice care pot afecta întregul joc si sa si le asume.

Asadar, Muzeul National al Banatului ii asteapta pe timisoreni, pe 1 si 2 iunie, cu mic cu mare, copii si parinti, sa joace partide de sah împreuna. Garantat va fi distractiv. Institutia pune in joc si premii:

Locul 1: 1000 lei
Locul 2: 600 lei
Locul 3: 300 lei

Exit mobile version