Opinia Timisoarei

Ultima piedica in calea largirii la 4 benzi a drumului dintre Timisoara si autostrada prin Dumbravita ar putea fi eliminata

TIMISOARA. Una dintre cele mai aprig dezbatute, dar si ingreunate lucrari a Consiliului Judetean Timis este, de departe, largirea la patru benzi de circulatie a drumului care leaga Timisoara de Autostrada Vestului, prin Dumbravita.

CITESTE SI: Punctele in care s-au mobilizat echipele lui Umbrarescu pe Centura Sud Timisoara. Video 

Dupa ce a fost gasit constructor pentru ambele loturi, dupa rezilierea primului contract, dupa ce in sfarsit si stalpii de sustinere a firelor de troleibuz au fost predati constructorului, desi acestia inca nu au fost scosi de sub tensiune de Primaria Timisoara, aceasta operatiune fiind prevazuta pentru luni, 25 septembrie, se pare ca o ultima piedica este pe cale de a fi eliminata.

Este vorba despre extinderea drumului pe bucata de sosea care e traversata de linia ferata, in dreptul localitatii Giarmata. Pentru aceasta este nevoie de avizul Autoritatii Feroviare Romane, aviz care este asteptat sa soseasca in urmatoarele cateva zile.

”Urmeaza sa obtinem de la AFER avizul chiar saptamana viitoare si dupa aceea CFR poate preda amplasamentul la constructor. Lucrarea in zona liniilor de cale ferata ar trebui sa dureze doua, maximum 3 saptamani”, a declarat Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Va reamintim, la inceputul lunii august, CJT anunta castigatorul licitatiei pentru lucrarile de pe lotul 1. Dintre cele doua oferte depuse, a ales-o pe cea a firmei Strabag, care sa largeasca la 4 benzi si sectorul de Dumbravita cu celebrii stalpi de sustinere a stalpilor de troleibuz. Aceasta in conditiile in care, dupa rezilierea contractului cu Tehnocer pentru lotul 2 Dumbravita – Giarmata, tot Strabag a preluat si acest tronson ca sa-l finalizeze.

Iata si ultimele imagini de pe lotul 1, filmate samabata!

Extinderea la 4 benzi a soselei intre Timisoara si Autostrada Vestului este cel mai mare proiect aflat in implementarea Consiliului Judetean Timis cu bani europeni prin vechiul POR.

Valoarea contractului este de 24.630.006 lei fara TVA, adica aproape 7 milioane de euro cu TVA pentru „Modernizare DJ 691: Largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara și Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975)”.

Exit mobile version