Opinia Timisoarei

Ultima provocare este la pasaje. Asfaltarea e in linie dreapta, se monteaza sistemul de iluminat si panourile fonoabsorbante pe Centura Sud Timisoara. Video

TIMISOARA. Ritm sustinut pe santierul Centurii Sud Timisoara, obiectiv de infrastructura ajuns la 85% realizare in aceste zile. Asta si pentru ca omul de afaceri Dorinel Umbrarescu vrea sa livreze la timp soseaua, astfel ca in 2 luni sa fie data in circulatie, conform contractului.

CITESTE SI: In 2 luni va fi gata Centura Sud Timisoara. CNAIR cumpara deja servicii de intretinere si curatenie pentru viitoarele parcari de pe traseu. Foto 

Asfaltarea merge potrivit graficului, iar cel mai mult de lucru este la pasaje in aceasta perioada. Se monteaza sistemul de iluminat si panourile fonoabsorbante si se amenajeaza giratiile si parcarile.

Santierul variantei de ocolire Timisoara Sud incepe luna iunie cu un stadiu de executie de 85% si o mobilizare constanta a personalului – peste 430 persoane, adica muncitori (dulgheri, fierari, trafic etc) si personal TESA, mecanicii, soferii, laborantii – si peste 160 de utilaje pe teren.

La partea de drum se lucreaza 24 de ore din 24, in 2 schimburi. Tot mai multe sectoare au straturi de asfalt, a continuat montarea de panouri fonoabsorbante in zona Mosnita Noua – Ghiroda si amenajarea unora dintre intersectiile si giratiile de pe traseu, precum si montarea sistemului de iluminat. Au continuat si lucrarile specifice la pasaje si la spatiile de servicii„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Ultimele imagini de pe Centura Sud Timisoara ne-au fost trimise de cicitorul fidel opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza evolutia santierelor mari de infrastructura din zona si caruia ii multumim.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Exit mobile version