Opinia Timisoarei

Ultimele saptamani la foc continuu pe Centura Sud Timisoara. Ce a mai ramas de facut pana cand soseaua va fi deschisa circulatiei. Video

TIMISOARA. Au mai ramas cateva saptamani pana cand Centura de Sud Timisoara trebuie sa fie pregatita de inaugurare. Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu trag tare sa respecte contractul si chiar sa inchida obiectivul mai devreme, la sfarsitul lunii iulie, aceasta desi, in programul de executie al antreprenorului, termenul de finalizare a lucrarilor este luna august 2024.

CITESTE SI: Politist lovit intentionat cu masina de un sofer agresiv, in centru, la Timisoara. Video 

Lucrarile au depasit 90% realizare, iar ritmul pe santier este in continuare unul alert. Se munceste 24 de ore din 24.

Amenajarea intersectiilor si giratiilor e aproape gata, s-a continuat cu asternerea straturilor de asfalt, montarea de panouri fonoabsorbante si se apropie de final si spatiile de parcare, taluzarile, santurile si rigolele ori zidurile de sprijin.
In continuare, cele mai importante interventii sunt la poduri si pasaje. La Sag mai trebuie realizate rampele, iar in Freidorf au fost montate toate tablierele metalice de zile bune si se executa lucrari de consolidare si mai apoi de asfaltare.

Mai jos sunt imagini filmate in acest weekend pe santier, de la inaltime, de catre cititorul opiniatimisoarei.ro, care monitorizeaza proiectele de infrastructura din Timisoara si din judet.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea lucrarilor este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie va fi de 10 ani.

Exit mobile version