Opinia Timisoarei

Umbrarescu si-a mobilizat utilajele de sapat tunelurile pentru ursi pe Autostrada Vestului, la Margina. Video

TIMISOARA. Forfota la Margina, unde firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au mobilizat zilele acestea primele utilaje pentru sapat tunelurile pentru ursi de pe bucata lipsa de pe Autostrada Vestului, de nici 10 km, pana la Holdea.

CITESTE SI: Se cauta de pe acum firme care sa asigure deszapezirea si intretinerea drumurilor nationale, a celor expres si autostrazilor din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Licitatie de aproape 80 de milioane de euro 

Mai multe imagini de la pregatirile ce se fac la Margina pentru atacarea segmentului de sosea de mare viteza ce mai trebuie construit au fost publicate de cei de la Pro Infrastructura, care monitorizeaza santierele de anvergura din tara.

Acestia precizeaza ca sunt pe drum din Germania mai multe camioane speciale destinate preluarii si transportului de material ce va fi scos din zona tunelurilor.

Mai mult, inca din luna decembrie, Umbrarescu a anuntat ca angajeaza mineri pentru aceasta operatiune complexa care implica expertiza pentru dislocarea unor cantitati insemnate de pamant si roca.

Desi ministrul Transporturilor miza pe pornirea in forta chiar din aceasta saptamana a lucrarilor pe tronsonul Margina-Holdea, aceasta mai intarzie. Sorin Grindeanu a dat asigurari ca portiunea de autostrada, care se face pe bani europeni, va fi gata la termen, in 2026.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, care au preluat lucrarea, au incheiat la timp proiectarea, iar documentatia a fost transmisa inca din decembrie la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere fiind solicitata Autorizatia de Construire, care inca nu se regaseste publicata pe pagina Ministerului Transporturilor. Consultantii au facut o serie de observatii pe marginea proiectului, iar antreprenorul a procedat la revizuire.
Mai mult, au fost scoase din fondul forestier cele 18 hectare de padure din zona tunelurilor pentru ursi.

***

Va reamintim, cu licitatia deblocata de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, in octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o, pentru suma de 1.826.845.634 lei fara TVA.

Finalizarea tronsonului lipsa din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai asteptate lucrari de infrastructura mare pentru vestul tarii. Aceasta, in conditiile in care drumul national DN68A este cel mai tranzitat din zona, mereu aglomerat, pe care soferii de tiruri si camioane, respectiv cei de autoturisme il folosesc deopotriva.

Noua bucata de autostrada va avea doua ‘tuneluri pentru ursi’, ce vor masura, insumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din doua galerii unidirectionale cu cate o cale de circulatie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.

Odata finalizat si acest tronson, vom putea merge neintrerupt pe autostrada de la Timisoara pana la Sibiu.

Exit mobile version