TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare Profesionala, anunta organizarea unei noi serii a cursului de FORMATOR (Cod COR 242401).
Cursul pastreaza formatul solicitat de legislatia in vigoare, acopera competentele vizate de standardul ocupational si ofera participantilor acreditarea ANC.
Totodata, acesta vine cu o abordare de actualitate, non-formala si mereu interactiva, cu mult accent pe aspectul practic si cu diverse studii de caz, pe care participantii le pot folosi drept exemplu in momentul exersarii rolului de formator.
Cui se adreseaza acest curs?
Desi poate parea un curs „tehnic”, adresat doar persoanelor care lucreaza in domeniul training-ului/resurselor umane sau care doresc sa exerseze rolul de formator in viitor, experienta ultimelor editii a demonstrat exact contrariul. Acest curs si-a dovedit utilitatea si in contextul exersarii altor roluri la locul de munca sau chiar in plan personal.
„Mi-a placut in mod special prezentarea clara, atitudinea pozitiva, modul de interactiune al formatorului cu participantii, exemplele multiple oferite. Un curs complex, incitant (…) si foarte bine structurat! Relatia formator-cursanti a fost foarte relaxata, modul degajat al formatorului si aplicatiile practice au facut sa fie bine asimilat cursul si bine intelese obiectivele acestuia”, a spus Daniela Vilcu-Micu, unul dintre participantii la seriile anterioare ale cursului.
„Am petrecut 10 zile placute alaturi de oameni minunati. Pentru mine a fost mai mult decat un curs, a fost o experienta de viata pe care nu o voi uita curand. Felicitari, Alin! Ai creat un grup fantastic si ai fost pentru multi dintre noi o sursa de inspiratie, viziune si un trainer care face lucrurile din pasiune si pune mult suflet. Multumesc!”, a spus Petrisor Costica, un alt cursant.
In urma participarii la curs, oamenii vor putea sa:
– identifice daca training-ul este sau nu modalitatea cea mai buna de interventie in urma unei diagnoze organizationale;
– creeze si sa utilizeze instrumente necesare in realizarea TNA – IANT (identificarea si analiza de nevoi);
– adapteze continutul unei prezentari in functie de publicul tinta caruia i se adreseaza;
– formuleze obiective de invatare SMART;
– realizeze planificarea formarii conform metodologiei agreate de ANC;
– livreze si sa dezvolte programele de formare utilizând metodele potrivite fiecarui obiectiv de invatare;
– gestioneze participantii dificili;
– evalueze programul de formare.
DE CE cursul de „FORMATOR” ?
– Pentru ca are la baza metode dinamice, interactive si practice in formarea viitorilor traineri;
– Este in concordanta cu noul standard ocupational (este acreditat);
„Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000)
Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.
Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului, iar membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere.
Cursul va avea loc intre 13 si 24 februarie, de luni pana vineri, intre orele 16.30 si 20.30 si se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Informatii si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0256 / 21 91 72, 0742 / 92 43 44, e-mail: mmuresan@cciat.ro, Milena Muresan – consilier CCIAT.