TIMISOARA. Un nou proiect al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis a ajuns la final. De data aceasta, vizati au fost oamenii din mediul rural, care au beneficiat de consultanta si indrumare in cariera. Obiectivul prinicpal al proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Obiectivul prinicpal al proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Primaria Comunei Mosnita Noua, L&C Consulting, Integrated Consulting Group si H3000 Development Consulting Austria.
„Rezultatele sunt variate. Am avut 1150 de persoane care au fost consiliate si indrumate. Sunt 805 persoane care au beneficiat de programele noastre de formare profesionala, in domenii diferite, cum ar fi de lucrator comercial, operator indroducere validare date. Ca si rezultat mai avem organizarea un targ de joburi, la care au participat nu numai persoanele care au facut parte din grupul nostru tinta, ci si alti oameni care au dorit sa isi gaseasca un loc de munca care se potriveste pregatirii lor profesionale. Antreprenoriatul a fost un domeniu foarte cautat de catre cei cuprinsi in proiect, cele de lucrator comercial, mai ales ca proiectul s-a desfasurat in mediul rural, si in fiecare sat exista macar un magazin. Am avut cuprinsi in proiectul acesta oamenii din mediul rural din toata regiunea de vest a tarii. Au participat oameni din satele din Caras, de pe langa Moldova Noua, dar si din aria intregului judet Timis”, a declarat Diana Buzatu, managerul de proiect.
Proiectul a vizat imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale din Regiunile Vest, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est si Centru. Toate acestea, pentru asigurarea unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole a persoanelor inactive, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor, managerilor si angajatilor din mediul rural, cu atentie deosebita pentru femei si tineri – viitori intreprinzatori care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare.