Opinia Timisoarei

Un nou sistem de verificare a documentelor folosit de politisti dupa intrarea in spatiul Schengen aerian si maritim. Cum este utilizat. Video

TIMISOARA. Odata cu intrarea Romaniei in spatiul european de libera circulatie, cu incepere din 31 martie, politistii vor beneficia si de un nou sistem de verificare a actelor de identitate, unul cu ajutorul caruia timpul de control va fi unul mai scurt.

CITESTE SI: Suntem in Schengen aerian si maritim. Primii pasageri care au trecut fara control de frontiera pe Aeroportul Timisoara. Video 

Oamenii legii au primit telefoane si tablete pe care este instalata aplicatia EDAC. Cu ajutorul dispozitivelor, documentele sunt scanate, iar prin intermediul aplicatiei se poate verifica direct baza de date a Ministerului de Interne.

Astfel, politistii pot afla daca persoana controlata este cautata sau nu, sau daca a savarsit vreo infractiune.
Aplicatia compara in timp real datele existente in bazele autoritatilor romane, dar si cele ce tin de spatiul Schengen.

Aplicatia permite realizarea de interogari în bazele de date ale ministerului prin scanarea automata a actului de identitate sau prin introducerea manuala a datelor de identificare.

Dupa interogare, aplicatia returneaza raspuns cu HIT-urile/semnalarile din bazele de date ale M.A.I. si emite alerte în cazul identificarii persoanelor urmarite, fata de care s-au dispus masuri preventive, persoanelor disparute, în cazul depistarii unui autovehicul furat, precum si în alte situatii.

În urma acestor alerte, politistii aplica imediat masurile legale conform procedurilor si legislatiei în vigoare, în functie de specificul fiecarui caz amintit.

Noua aplicatie va fi folosita atât în activitatile curente, cât si în punctele de acces din institutii si la ghiseele destinate publicului.

Subliniem ca datele personale care sunt afisate pe aceste dispozitive beneficiaza de toata protectia oferita de aplicatiile utilizate de institutiile publice.

Prin intermediul acestui instrument, politistii vor putea realiza mai rapid verificarile în teren, verificari ce se realizau pâna în prezent prin intermediul dispeceratelor sau al statiilor de emisie receptie, iar în cazul în care vor fi depistate persoane urmarite, disparute, implicate în savârsirea a diferite infractiuni, autovehicule furate, care au aplicate sechestre si în alte situatii, vor putea fi dispuse cu celeritate, masurile legale care se impun în astfel de cazuri.„, au transmis reprezentantii Politiei Romane.

Exit mobile version