Mieii de Paste vor fi sacrificati doar in locuri amenajate sau in abatoare, nu in gospodarii. Potrivit sefului Directiei Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor Timis, Adrian Popa, centrul de taiere din Badea Cartan va fi deschis in perioada 1 – 14 aprilie. Inspectorii DSV vor asigura permanenta in piete si in targuri.
„Programul de lucru pentru medicii veterinari ai Directiei incepe la 7 dimineata si, in functie de situatia comerciala din piete, se va desfasura pana la ora 17:00 sau, daca e cazul, chiar mai tarziu. Permanenta va fi asigurata atat sambata, cat si duminica, in aceasta perioada, urmand a fi afisat programul specific de lucru”, a declarat Adrian Popa.
Un punct de taiere va fi deschis si in Lugoj, iar altele vor deveni functionale, in functie de solicitarile primariilor, si in comunele din judet.
Specialistii DSV atrag atentia timisorenilor sa se uite de 2 ori la ceea ce vor sa cumpere. In curand vor incepe si controalele in piete, targuri si in marile supermarketuri, pentru verificiarea carnii de miel si a produselor lactate.