Opinia Timisoarei

Un tiranozaur, o masina sau un autobuz, printre modelele de barcute nastrusnice care s-au intrecut pe Bega, la Timisoara. Un nou spectacol Make it! Race it! Recycle it! Foto

TIMISOARA. Distractie pe Bega, sambata, la Timisoara, la editia a VIII-a a „Make it!Race it! Recycle it!”, cursa trasnita a ambarcatiunilor din materiale reciclabile.

CITESTE SI: Se schimba radical vremea la Timisoara si in toata tara. Anuntul meteorologilor 

Participantii din acest an si-au dovedit creativitatea si au facut barcute care de care mai interesante. Un tiranozaur si un pterodactyl au fost doar doua dintre atractiile competitiei, insa pe apele canalului Bega au mai plutit o barca a piratilor, un Cadillac, Aquaman sau The Mistery Machine, cu Scooby Doo si echipa sa.

Organizatorii au acordat premii pentru „Cea mai rapida ambarcatiune”, „Cea mai faina tema”, „Premiul de Popularitate” si „Premiul special EcoStuff” precum si 5 premii surpriza care au fost decise de juriul competitiei. O alta distinctie a fost si „People’s Choice”, acordata echipei care a primit cele mai multe voturi de la timisorenii care au urmarit evenimentul de pe malurile Begai.

Dupa curse, fiecare echipaj, reprezentand 11 companii din Timisoara, si-a demontat ambarcatiunea si a recuperat sau urmeaza sa dea spre reciclat deseurile din care a fost construita.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competitie de acest gen din Romania si militeaza pentru un stil de viata prietenos cu mediul. Constientizarea importantei protectiei mediului si implicit a colectarii selective si a refolosirii/reciclarii a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

Gandit ca un exercitiu de educatie ecologica alternativa, in care participantii invata sa refoloseasca intr-un mod care stimuleaza creativitatea si lucrul in echipa, proiectul te scoate putin din zona de confort, incurajeaza gandirea laterala si stimuleaza creativitatea.”, spun organizatorii, Ecostuff Romania.

Exit mobile version