Opinia Timisoarei

Una calda, alta rece. O parte dintre romanii care vin din strainatate vor intra totusi in izolare sau carantina. Care sunt conditiile

Comitetul National pentru Situatii de urgenta a facut noi precizari legate de izolarea sau carantinarea romanilor care vin din afara tarii incepand de luni.

CITESTE SI: E oficial. 17 state sigure din care romanii pot veni acasa, fara sa mai intre in izolare sau carantina 

Astfel, romanii care vin din alte tari decat cele trecute pe lista celor 17 state considerate sigure, vor intra totusi in izolare sau carantina timp de doua saptamani. Exista insa si o situatie in care un roman care vine din Anglia, de exemplu, nu va fi nevoit sa se izoleze de ceilalti.

Exceptie fac cetatenii care vin din state ce nu se afla pe lista aprobata de CNSU si care petrec in tarile incluse pe lista o perioada de 14 zile sau mai mare, inainte de a intra in Romania„, transmite Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Va reamintim, sambata a fost data publicitatii lista tarilor din care Romanii se pot intoarce fara a intra in izolare la domiciliu sau carantina: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Eliminarea masurilor de izolare sau carantina se va aplica incepand din 15 iunie, de la miezul noptii.

Tot din 15 iunie se vor relua si zborurile aeriene spre si dinspre cele 17 state europene.

Exit mobile version