TIMISOARA. Autoritatile publice locale se pregatesc sa deschida inca un santier. Soseaua care leaga Timisoara de Giroc va intra in lucrari cat de curand, anunta reprezentantii primariei, care sustin ca au dat drumul licitatiei pentru executia lucrarilor.
Calea Girocului va avea 4 benzi, piste de biciclete si trotuare civilizate, insa va duce lipsa de spatii verzi, pentru ca nu este loc suficient pentru amenajarea acestora. Vorbim despre tronsonul dintre strada Maresal Constantin Prezan si limita Timisoarei, lung de aproape 1.200 de metri liniari, sustin autoritatile locale.
„Este in derulare licitatia pentru executia lucrarilor de largire a Caii Martirilor – Calea Girocului, la 4 benzi. Termenul de depunere a ofertelor este 20 iulie. De indata ce licitatia se va finaliza, vom incepe sa lucram efectiv si la largirea acestei artere la 4 benzi. Evident ca largirea prevede amenajarea de trotuare civilizate, de piste de biciclete, de locuri de parcare. Pentru spatii verzi nu ramane teren, pentru ca, din pacate, profilul stradal al Caii Girocului este destul de restrans”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Studiul de fezabilitate pentru extinderea Caii Martirilor a fost aprobat in Consiliul Local Timisoara inca din toamna anului trecut, insa a fost actualizat in primavara acestui an, dupa ce s-au descoperit cateva erori. Estimarile specialistilor aratau ca ar fi nevoie de 3,7 milioane de euro pentru extinderea soselei la 4 benzi si pentru amenajarile propuse, insa dupa actualizarea studiului a iesit ca ar trebui, de fapt, peste 4 milioane de euro. Invitatia de participare la licitatie spune insa ca valoarea estimata a contractului este de aproape 12,3 milioane de lei, fara TVA, adica putin peste 3,4 milioane de euro, cu tot cu TVA, banii urmand sa fie luati din bugetul local.
De ce e nevoie de atatia bani? Atat pentru lucrari de reabilitare a structurilor rutiere, cat si pentru amenajarea de piste pentru biciclisti si montarea unui numar de 88 de stalpi de sustinere a liniei de contact pentru transportul de troleibuze, explicau, la acea vreme, reprezentantii primariei. Lucrarile sunt programate sa tina 2 ani, conform proiectului. Dupa calculele specialistilor din institutia de pe C.D. Loga, santierul s-ar putea deschide chiar in luna august sau in septembrie.