TIMISOARA. Dupa 3 dezbateri publice, unele mai aprinse, si dupa ce investitorul a facut mai multe modificari in proiect, construirea ansamblului rezidential mixt din vecinatatea Primariei Timisoara, pe locul fostului Liceu de Arte, poate sa inceapa.
Consilierii locali si-au dat acordul marti pentru ridicarea cladirilor, ce vor adaposti deopotriva spatii comerciale, birouri, muzeu si galerie de arta. Aceasta in conditiile in care va fi crutata o buna parte din cladirea care servea drept sediu pana in aceasta toamna Inspectoratului Scolar Judetean. Reprezentantii Mitropoliei Banatului au cerut asigurari ca nivelul de inaltime si lucrarile de fundare nu vor afecta vecinatatile.
Conceptul care a stat la baza proiectului este acela de a imbina functionalitatea cu esteticul, iar spatiul aerisit si soarele care ‘atinge’ fiecare dintre constructii duc la armonizarea perfecta a noului spatiu cu zona inconjuratoare, explica nu demult pentru opiniatimisoarei.ro tanarul arhitect, de numai 33 de ani, Claudiu Ionescu, cel care iscaleste proiectul avangardist.
In contextul in care Timisoara va deveni Capitala Culturala Europeana, cladirea vine ca un plus din punct de vedere artistic, pentru ca va gazdui, printre altele, o galerie de arta si si un muzeu al artei contemporane, deschis publicului timisorean. Acestea vor completa prezenta unui hotel de lux, dar si a unor spatii comerciale.
In plus, dezvoltatorul care va face investitia are in proiect realizarea a aproximativ 450 de locuri de parcare in subteran, iar in functie de necesitate, acestea vor putea fi folosite si de timisorenii care au treaba in zona centrala. De asemenea, proiectul prevede si largirea strazii 20 Decembrie (fosta Savinesti), dar si reorganizarea traficului in acest areal.