Potrivit reprezentantilor DSV, s-a decis deja un program special in care aceste centre sa fie deschise, atat la nivelul Timisoarei, cat si la nivelul judetului.
„Am alocat un numar sporit de medici veterinari pentru examinarea trichineloscopica a carnii. Avem si materiale de informare pentru cetateni„, a spus directorul DSV Timis, Adrian Popa.
Puncte de control exista in cele mai mari piete din Timisoara incepand din 25 noiembrie: Piata Doina, Iosefin, Piata 700, precum si in Piata Ion Ionescu de la Brad si in Badea Cartan.
Programul de lucru la este zilnic, intre orele 8:30 si 16:30 in cursul saptamanii, iar sambata si duminica intre orele 8:00 – 13:00, respectiv 8:00 – 11:00.
Carnea se va putea testa si la sediul DSV, zilnic, intre orele 8:30 si 16:00. Acesta ar putea fi deschis si in weekend, dar numai in timpul diminetii.
In orasul Lugoj, au fost deschise puncte de control in circumscriptia sanitar-veterinara de pe strada Nera nr. 4, iar in Jimbolia pe strada Lorena nr. 6, acestea functionand de luni pana vineri, intre orele 10:00 – 14:00.
Pentru a testa carnea de porc, trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 100 de lei.