Opinia Timisoarei

Va avea lift panoramic si va imbraca haine noi. Inca o cladire din Piata Libertatii din Timisoara se va intoarce la frumusetea de odinioara cu aproape 3 milioane de euro

TIMISOARA. La aproape un an de cand a obtinut o finantare insemnata prin programul national pentru consolidari antiseismice, Biblioteca Judeteana Timis, aflata intr-o stare avansata de degradare, a ajuns in faza licitatiei pentru lucrari de reabilitare.

CITESTE SI: Va fi padure de blocuri cu peste 1.000 de apartamente pe terenul pe care Dominic Fritz il curata ca sa-l… ‘redea’ timisorenilor. Cei mai fericiti sunt proprietarii parcelei invecinate

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, compania Constructim a fost singura care s-a inscris in cursa pentru contractul de executie.

Constructim SA are o experienta indelungata in reabilitarea de cladiri monument istoric, avand in portofoliu cateva dintre cele mai frumoase din Timisoara, intre care amintim Domul din Piata Unirii, fosta Banca de Scont din Unirii, Casa Armatei din Piata Libertatii, Liceul Bratianu sau Liceul Ungureanu, dar si Palatul Postelor, sau Posta Mare.

Oferta a intrat in evaluare la Consiliul Judetean Timis.

În baza contractului vor fi executate lucrările aferente obiectivului de investiţii: lucrări pentru proiectul cu titlul ”Reabilitare imobil P-ța Libertății nr.3, Modificări interioare, modificări exterioare, reabilitare fațade și amenajare parțială mansardă pod existent, amplasare lift interior, acces exterior, demolare parțială – sediul central al Bibliotecii Județene ”Sorin Titel””, finanțat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminiistrației, prin Programul Național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat„, se arata in documentatia postata in Sistemul de Achizitii Publice.

Valoarea estimata a contractului este de 11.220.866 lei fara TVA, adica aproape 3 milioane de euro cu TVA.

Daca va fi declarata castigatoare, Constructim va avea la dispozitie 2 ani si jumatate sa renoveze imobilul istoric care adaposteste Biblioteca Judeteana Timis.

Prima biblioteca publica de imprumut, cu sala de lectura, a fost infiintata la Timisoara in 1815 de Josef Klapka. Biblioteca Județeana Timis a fost fondata in anul 1904, iar la acea data avea un fond de publicatii de aproape 28.000 de volume. Sediul institutiei este in Piața Libertatii nr. 3 din anul 1952.

Exit mobile version