Opinia Timisoarei

Valentin Andrei Ghiorghe s-a aruncat de la etajul 10 din cauza religiei? Pe pagina lui de Facebook si-a anuntat gestul sinucigas! Vezi ce spun prietenii!

Un copil extrem de destept, pasionat de muzica electronica si hip-hop, adept al gnosticismului, o credinta care spune ca oamenii sunt suflete divine inchise intr-o lume materiala, creata de un Dumnezeu imperfect. Asa il descriu prietenii cei mai buni pe Valentin Andrei Ghiorghe, tanarul de 28 de ani din Barlad, care si-a pus capat zilelor aruncandu-se duminica de pe un bloc din zona Dacia din Timisoara. Aceasta dupa ce in cursul diminetii mai incercase o data sa se sinucida, dar a fost salvat la timp de politisti. Atunci spunea ca se crede drept Neo, personajul principal al filmului Matrix, si ca pe blocul pe care se urcase se simtea mai aproape de Dumnezeu.

“Unul dintre cei mai destepti oameni pe care i-am cunoscut”. Asta sustine despre Valentin Andrei Ghiorghe unul dintre cei mai buni prieteni ai baiatului. Stiau de pe Facebook ca este adeptul unei religii aparte, dar niciodata nu le-a vorbit despre asta.

Nimeni nu-si explica gestul extrem al tanarului. “A fost student la Politehnica din Timisoara trei ani, iar acum, in ultimul an, s-a transferat la „Ioan Slavici” pentru ca i-a fost foarte greu. Nu mi-a povestit niciodata despre religia lui. Am vazut la televizor ca avea probleme cu etnobotanicele, dar nu este nici pe departe adevarat asa ceva. Nu stiu ce l-a determinat sa faca asta”, a declarat in exclusivitate pentru www.opiniatimisoarei.ro unul dintre cei mai buni prieteni ai studentului sinucigas.

Cu o saptamana inainte de tragedie, Valentin Andrei Ghiorghe si-a creat un nou album  de fotografii pe Facebook, care se numeste “Amazing Venice”. Sunt poze cu el din Venetia si in toate apare foarte zambitor, extrem de relaxat. Are poze si alaturi de mama sa, pe care o descrie drept “the most beautiful mom in the world :D”.

“Acum aproximativ o saptamana s-a intors de la Venetia de la mama lui. Avea o relatie foarte apropiata cu ea. S-a intors foarte fericit, nu parea sa aiba vreo problema”, a adaugat pentru www.opiniatimisoarei.ro un alt prieten al lui Valentin.

Facebook: A inceput numaratoarea inversa…

In 28 martie,  la ora 01.55, baiatul avea sa-si puna pe pagina de Facebook un status in  limba engleza: „Contdown has begun“ („A inceput numaratoarea inversa”). Dupa cateva zile a venit si raspunsul. Unul tragic. Baiatul se aruncase in gol.

“Andrei? Esti ok? Sper sa nu fi tu Neo! 🙁 Plsssssssssssss raspunde”. Acest mesaj a fost urmat de altele in care prieteni apropiati isi exprima regretul pentru gestul lui nebunesc.

De la crearea contului de Facebook si pana in prezent, pe pagina lui Valentin Andrei Ghiorghe au aparut discutii despre Emil Boc, o melodie semnata Pink Floyd, dar si comentarii despre excursia pe care urma sa o faca la Venetia, la mama lui.

Valentin Andrei Ghiorghe, orientare religioasa: Gnostic

Pe aceeasi pagina de Facebook, la orientare religioasa, tanarul a pus emblema gnosticilor,  o religie aparte, foarte veche si elitista care combina elemente din iudaism, zoroastrianism, neoplatonism, budism si precrestine.

Potrivit aceste credinte, lumea, datorata Celui de Sus, este una defecta sau o productie cu „erori”, dar oricum nu atat de buna pe cat permite constituentul sau material. Aceasta lume este tipic un simulacru inferior al unui inalt nivel de realitate sau constiinta.
Unul din punctele centrale ale gnosticismului este problema raului: de ce exista raul in  Univers, daca Dumnezeu este binele absolut? Raspunsul trebuia gasit prin inlaturarea confuziei dintre autorul lucrurilor rele si autorul lucrurilor bune din univers. Cei doi „autori” sunt Dumnezeul cunoscut evreilor si crestinilor (crud si razbunator) si, respectiv, Dumnezeul necunoscut pana acum, inaccesibil, deci Strain (care nu intervine in treburile de pe pamant).  (sursa wikipedia).

Va reamintim, Valentin Andrei Ghiorghe s-a sinucis intr-un mod socant duminica seara la Timisoara. S-a urcat pe un bloc de 10 etaje, si-a luat avant si s-a prabusit in gol chiar in mijlocul unei strazi destul de circulate din zona Dacia. Trupul a fost preluat de medicii legisti pentru autopsie. Rezultatele vor aparea in cateva zile.

Exit mobile version