Opinia Timisoarei

Vara de cosmar, haos in trafic, la Timisoara. Incep noi lucrari pe mai multe strazi si bulevarde din oras

TIMISOARA. Nu s-a incheiat nici macar unul dintre marile santiere de pe bulevardele principale din oras, care au intins deja la maxim nervii soferilor pentru ca se desfasoara concomitent, fara o regandire a circulatiei pentru fluidizarea traficului in acele zone, ca vor incepe noi lucrari. Primaria Timisoara a anuntat ca urmeaza, pe toata perioada verii, sa intre in reparatii si alte artere importante din oras, dar si strazi din cartiere.

Astfel, incepand din iunie si pana in septembrie, se va circula cu restrictii sau chiar va fi inchis traficul pe anumite tronsoane de drum, unde se vor face interventii la carosabil.

Conform primariei, lucrarile se vor desfasura dupa cum urmeaza:

Zona de Nord

Principalele artere de circulatie vizate de reparatii in aceasta vara sunt: Calea Circumvalatiunii, Calea Alexandru Ioan Cuza si Calea Aradului. Odata cu reparatiile majore de pe Calea Circumvalatiunii, in urma lucrarilor de apa-canal, a fost inclusa in plan si schimbarea integrala a covorului asfaltic din Piata Consiliul Europei, refacerea si marcarea locurilor de parcare din Piata Consiliul Europei, precum si reparatii pe bulevardul care duce spre Piata Marasti, Calea A. I. Cuza. Lucrarile vor continua pe Calea Aradului pana la Cimitirul Eroilor.

In aceasta vara continua reabilitarea retelei de apa-canal pe: Str. Simion Barnutiu, Bvd. Take Ionescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Str. Garii, Str. Gh. Dima, Str. A. Demetriade si Str. A Imbroane, Bvd. Cetatii.

Zona de Sud

Bulevardul General Ion Dragalina va intra in reparatii in luna iulie, la nivelul trotuarelor si al spatiilor verzi, precum si pe domeniul public, pe partea dreapta a arterei, de la pod inspre Gara. Pe Bulevardul Constantin Brancoveanu se lucreaza deja. Acolo echipele Municipalitatii repara integral segmentul Liviu Rebreanu – Tolstoi.

Reamintim ca principala artera radiala, Calea Sagului – Bulevardul 16 Decembrie, este inclusa in doua proiecte majore de regenerare urbana si modernizare a infrastructurii, ambele aflate in faza de proiectare. Implementarea va fi corelata cu schimbarea magistralei de apa de pe bulevard. Astfel, vor fi interventii minime pana la modernizare. In reparatii pe timp de vara vor intra, insa, strazi conexe, respectiv str. Vulturilor, str. Transilvaniei si str. Crizantemelor. In plan includem reparatii integrale – carosabil, trotuar, locuri de parcare.

In Steaua-Fratelia, strada Emil Zola e in curs de reparatii atat la trotuare, cat si la carosabil. Lucrarile vizeaza modernizarea trotuarelor puternic degradate, precum si refacerea fundatiei care a cedat in unele zone.

In ceea ce priveste investitia de reabilitare a retelei de apa-canal, lucrarile continua pe timp de vara pe urmatoarele strazi: magistrala Ripensia – Caceu, str. Torac, str. S. O. Iosif„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Exit mobile version