Opinia Timisoarei

Veste buna pentru locuitorii din Urseni. Sorin Grindeanu: Am inceput sa lucram sa rezolvam problema conexiunii cu Timisoara la Centura Sud

TIMISOARA. Aflat la Timisoara pe santierul Centurii Sud, ministrul Transporturilor da o veste buna locuitorilor din Urseni care au solicitat o legatura cu orasul pentru a nu ocoli cativa kilometri in lipsa unei conexiuni cu noua sosea.

CITESTE SI: Intarzierile cu avizele de la Primaria Timisoara ar putea pune in pericol modernizarea caii ferate pe lotul Gara de Est – Ronat, prin PNRR. Sorin Grindeanu: E foarte strans calendarul, trebuie sa fie gata in 2026

O modificare a proiectului ar fi intarziat lucrarile la Centura Sud si s-ar fi pierdut banii europeni pentru obiectivul de infrastructura. Asa ca, problema conexiunii va fi rezolvata dupa receptionarea noului drum.

La Urseni exista o problema cu locuitorii care au reclamat inexistenta unui sens giratoriu in centura. Noi avem proiectul care a fost aprobat in urma cu cativa ani. Procedura e urmatoarea: Finalizam in iunie, receptionam (Centura Sud, n.r.). Am inceput sa lucram la faza urmatoare, sa rezolvam problema celor de la Urseni, si anume un pasaj. E vorba doar de a traversa centura. Putem face acest lucru doar dupa ce terminam aceasta lucrare, la centura. Se intra in partea accea de a rezolva si intersectia cu Urseniul, extrem de importanta pentru cei de acolo„, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor s-a aratat multumit de ritmul lucrarilor la Centura Sud, ajunsa la 85% realizare si de faptul ca a fost deblocata si situatia intersectiei de la Drumul Boilor, unde reprezentantii Primariei Timisoara au taraganat lucrurile si nu au mutat utilitatile decat la aproape 2 ani de la momentul la care s-au angajat ca o vor face, si asta dupa ce Sorin Grindeanu a cerut imperativ rezolvarea problemei.

Daca stiam ca atunci cand incep sa critic ceva la care ne-am angajat in urma cu mai bine de doi ani, ca doar prin critica functioneaza, faceam mai de demult conferinta de presa despre intersectia Drumul Boilor cu Centura.
La Prefectura, la finalul anului 2021 am semnat un protocol cu Primaria Timisoara, in care ei se angajau la ceva… Acum se lucreaza la acel sens giratoriu„, a precizat Sorin Grindeanu.

Va reamintim, lucrarile la Centura Sud Timisoara au ajuns la un stadiu fizic de 85% si se vor incheia in luna iulie.
În prezent, peste 180 muncitori și mai mult de 70 de utilaje lucrează pe cei 25,69 de km ai Variantei Ocolitoare Timișoara Sud, pe care s-a așternut deja peste 70% din asfalt.
Exit mobile version