Opinia Timisoarei

Veste importanta pentru bolnavii de cancer. Ce s-ar putea construi pentru ei intr-un spital din Timisoara?

TIMISOARA. Bolnavii de cancer care ajung la Timisoara vor putea fi tratati cu mult mai bine. Printr-un proiect al Ministerului Sanatatii, impreuna cu Banca Mondiala, ar putea fi construit un buncar ce va adaposti un accelerator pentru tratamentul de radioterapie.

CITESTE SI: DEZASTRU pe Autostrada Timisoara – Lugoj! Accident cu o gramada de masini! FOTO si VIDEO 

Proiectul ar putea fi implementat la Spitalul Municipal din Timisoara, unde deja exista un astfel de spatiu de tratament, care e suprasolicitat.

„Intram intr-un proiect al Ministerului Sanatatii cu Banca Mondiala, am avut o vizita de la Ministerul Sanatatii in 14 decembrie. La Clinicile Noi avem prevazut un buncar, aici ne ajuta Primaria pentru constructia unui al doilea buncar, pentru un accelerator pe care il vom primi prin programul Bancii Mondiale. Este vorba despre echipamente specifice, imperios necesare pentru tratamentul cancerului, pentru acele proceduri de radioterapie in cancer. Avem si acum un accelerator, dar este vechi. Noi speram sa il cumparam si pe al doilea, pentru ca este nevoie. Vom vedea daca ne putem permite sa cumparam unul sau daca vom putea sa mai primim inca unul prin Banca Mondiala ori vom depune un proiect prin programul transfrontalier Romania-Ungaria”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

CITESTE SI: Schimbari in piete la Timisoara! Doua vor arata cu totul altfel, iar o a treia capata alta destinatie! 

Aceasta nu este singura noutate la sectia de Radioterapie a Spitalului Municipal. Printr-un proiect al Bancii Mondiale, intreaga sectie va fi dotata cu aparatura necesara tratamentului in cancer.

In plus, aici va fi infiintata si o linie de garda.

„La Radioterapie nu era linie de garda. Aici am obtinut de la primarie acordul de a infiinta garda la domiciliu, adica medicul este programat de garda, dar sta la domiciliu si, in cazul in care intervine o urgenta, trebuie sa ajunga la Clinica intr-un sfert de ora. Medicii vor fi platiti cu 40% din cat este o garda obisnuita. Asta este mare lucru pentru acei medici”, a completat medicul Olimpia Oprea.

CITESTE SI: Cele mai frumoase imagini cu Timisoara, surprinse din aer, in 2016. VIDEO! 

Spitalul a mai achizitionat deja si alte aparate care vor fi folosite pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Printre ele se numara un videocolonoscop si videogastroscop, dar si un ecograf in valoare de 15.000 de euro la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Municipal, pentru care jumatate din bani au fost primiti sub forma de donatie.

 

Exit mobile version