TIMISOARA. Picturi pe diferite suprafete si martisoare confectionate din diferite materiale ai fost expuse in holul Aquatim pentru a fi cumparate de angajati sau de clientii care vin in sediu.
CITESTE SI: Alerta langa frontiera in Timis! Ce-au descoperit politistii?
Cinci copilasi de la Centrul “Constantin Pufan” din Timisoara au venit in vizita la compania de apa canal, pentru a le vinde angajatilor propriile creatii. Masti pictate dupa modelul celor din carnavaluri, picturi pe sticle de diferite marimi, dar si mici tablouri, toate cu motive de primavara, au fost puse pe o masuta pentru a fi admirate si cumparate de doritori.
„Noi tinem foarte mult la actiune asta. Este o traditie de suflet, am spune noi. Copiii de la Scoala Speciala Constantin Pufan din Timisoara, copii cu mici deficiente de auz si de vorbire, dar nu asta conteaza, in cazul acesta creativitatea e chiar mai mare. Au venit din nou la Aquatim sa sarbatorim impreuna martisorul, cu produse facute chiar de ei, de la clasicul martisor la vaze sau decoratiuni de primavara, si, zicem noi, ca mai frumos de atat nu putem intampina primavara. Creatiile sunt in primul rand pentru angajatii Aquatim, dar si pentru lumea care intra in sediu, se opreste, se uita, admira, si daca doreste, ia ceva. Angajatii nostri sunt prezenti de fiecare data in randul copiilor, admirandu-le munca. Vom mai tine si pe viitor acest eveniment, chiar in viitorul apropiat, inainte de Pasti, vor veni din nou, la noi, cu decoratiuni specifice celei mai frumoase sarbatori a primaverii„, a declarat Crenguta Radosav, specialist comunicare si relatii publice al Aquatim
CITESTE SI: Jale pe sosele in Timisoara si in judet! Ce-au patit aproape 400 de soferi?
Pregatirile pentru aceasta mini expozitie cu vanzare au inceput imediat dupa vacanta de iarna, iar micutii artisti au muncit pe branci la simbolurile de martisor.
„Sunt realizate si din materiale reciclabile, o parte din martisoare sunt realizate din piele, margele, dantela. Alte decoratiuni sunt din praf ceramic, sunt turnate, dupa care sunt lucrate manual, finisate si pictate de copii. Folosim si pictura clasica, traditionala, folosim si tehnica servetelului. In alte decoratiuni le confiscam si din materiale reciclabile. Nu putem spune ca e ceva greu de realizat. Efortul e cam acelasi pentru ca vorbim de creativitate. Aici fiecare copil are posibilitatea sa isi demonstreze creativitatea. Ce ii trece prin capsor, aia face. In mare majoritate au fost ideile lor. Singurele lucruri pe care noi le facem e sa ii orientam, sa le oferim materialele de care au nevoie, si din cand in cand cate o indicatie„, a declarat Carmen Georgescu, profesor la scoala Constantin Pufan din Timisoara.
Centul scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan ” din Timisoara este o unitate de invatamant special, unica in zona de vest a tarii, care scolarizeaza copiii cu varste intre 2 si 17 ani cu deficiente de auz.