TIMISOARA. Picturi pe sticla sau pe ceramica si martisoare confectionate din diferite materiale au fost expuse in prima zi a lunii martie, la Aquatim, pentru a fi cumparate de angajati sau de clientii care vin in sediu.
Mai multi copilasi de la Centrul „Constantin Pufan” din Timisoara au venit in vizita la compania de apa canal, pentru a le vinde angajatilor propriile creatii. Masti pictate dupa modelul celor din carnavaluri, picturi pe sticle de diferite marimi, dar si mici tablouri, toate cu motive de primavara, au fost puse pe o masuta, pentru a fi admirate si cumparate de doritori.
„Asa vestim noi primavara. De aproximtimav 5 ani, am gasit aceasta modalitate calda de a mai indulci sufletele oamenilor, clientilor nostri. Vin sa vada micile opere de arta ale copiilor, atunci cand isi platesc facturile la Aquatim. E o actiune la care tinem foarte mult. Copiii vin an de an fie de Craciun, fie de Pasti, dar si sa sarbatorim impreuna venirea primaverii, cu obiecte confectionate de ei. Avem martisoare, avem obiecte decorate de ei, avem bucurie si frumusete”, a declarat Crenguta Radosav, specialist comunicare si relatii publice al Aquatim.
Pregatirile pentru aceasta mini expozitie cu vanzare au inceput imediat dupa vacanta de iarna, iar micutii artisti au muncit pe branci la simbolurile de martisor.
CITESTE SI: Zburam din Timisoara in Antalya, Creta si Zakynthos vara asta, dar se pregatesc noi destinatii
„Sarbatorim venirea primaverii. Avem martisoare, obiecte decorative din ceramica si materiale reciclabile, toate confectionate de copii. De obicei, cu banii stransi sarbatorim lucratorii nostri, am mai organizat excursii si activitati diferite. Sunt mici bucurii pe care practic si le fac singuri, prin munca lor. Vrem sa aratam ca deficienta de auz nu inseamna deficienta. Deviza noastra este eficient, nu deficient”, a declarat Carmen Georgescu, profesor la scoala Constantin Pufan din Timisoara.
Centul scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan ” din Timisoara este o unitate de invatamant special, unica in zona de vest a tarii, care scolarizeaza copiii cu varste intre 2 si 17 ani cu deficiente de auz.