Pentru mai toti romanii sarbatoarea Pastelui reprezinta motiv de mancare si bautura. Toti am manca si am bea cat mai mult. Asta insa nu este bine pentru organizmul nostru, care are de suferit.
Medicii ne sfatuiesc ca dupa o astfel de alimentatie incarcata, avem mare nevoie de o cura de detoxifiere. In perioada de dupa Paste, cand vedete sunt mielul, ouale, pasca, cozonacul si vinul, este necesar sa mancam fructe si legume si sa consumam multe ceaiuri din plante medicinale.
Legumele si fructele cele mai indicate pentru o astfel de cura de detoxifiere sunt: varza cruda, salata verde, rosiile, castravetii, urzicile, spanacul, patrunjelul, morcovul, sparanghelul, loboda, ceapa verde, lamaia, ciresele, merele, portocalele, kiwi.
„Este nevoie de foarte multa miscare, sa se manance numai salate si cruditati, sa se bea multa apa si sa se evite grasimile animale si prajiturile”, a declarat medicul nutritionist, Corina Zugravu, pentru RTV.NET.
Medicul atrage atentia asupra faptului ca a nu manca sau a sari peste mese, nu este sub nicio forma o solutie. „Nu este cazul sa trecem pe post negru sau sa sarim peste mese”, precizeaza nutritionistul. O alta forma prin care ne putem reveni este o cura sanatoasa de ceai verde.